Champagnehuis AR Lenoble: Grand cru Blanc des Blancs

uitgesproken finesse van pure Chardonnay

 

Deze champagne staat model voor de uitgelezen terroirs van Chouilly die zorgen voor een uniek karakter, vet nagenoeg volle boter. Een traditionele vinificatie, deels in houten vaten van 225l, geeft de typische kenmerken van deze terroirs nog meer uitstraling. Een oudering van minstens 3 jaar zorgt voor een dosage van 4.5g/l waardoor de wijn alle natuurlijke frisheid bewaart. Deze Grand Cru werd geoogst in 2009 en 2010 en krijgt 22% wijnen mee uit de houten vaten.

In het glas een mooi gouden kleur me leuke groene glinsteringen en overvloedige kleine bubbels met delicate mousse. In de neus opent zich onmiddellijk een ruim palet van bloemachtige toetsen die overvloeien in rijke aroma’s van rijp wit fruit.

In de mond rechtuit en stevig met aroma’s van brioche, eigen aan de Chardonnay van Chouilly, mooie lange afdronk met uitgesproken frisheid.

Uitgelezen en genereuze wijn als aperitief die zich evenzeer leent als compagnon bij fijne visbereidingen zoals St Jacobsvruchten met aneth en vanille met lichte saus, gestoomde garnalen, warme oesters met fijne groentjes of een carpaccio van langoustines. Door het eerder boterachtige karakter van de Chardonnay van Chouilly is een serveertemperatuur van 10°C aangewezen.