Champagnehuis AR Lenoble: rosé terroirs

Het vermaarde champagnehuis AR Lenoble stelt in tal van Franse restaurants de liefde van Sint Valentijn centraal met twee spetterende creaties. Een ludieke actie waarbij de koppeltjes die tijdens hun diner een fles Rosé Terroirs of Grand Cru Blanc de Blancs, degusteren, als aandenken een halve fles Cuvée Intense AR Lenoble, gehuld in een special pochon, meekrijgen. Of deze actie ook bij ons zo’n vaart zal lopen, valt nog af te wachten, maar gezien de groeiende populariteit van het Champagnehuis in België behoren dergelijke acties in de toekomst beslist tot  de mogelijkheden. In afwachting alvast enkele proevertjes.

Rosé Terroirs: afspraak met uniek raffinement

Deze champagne is een unieke assemblage van 12% Pinot noir van Bisseul Premier Cru de la Montagne de Reims en 88% Chardonnay van Chouilly Grand Cru de la Côte des Blancs, beide van het oogstjaar 2010. Een assemblage die werd verrijkt met zowat 15% reservewijnen. De Rosé verwijst naar de kracht van de aroma’s van rood fruit, typisch aan de regio Bisseul met de elegantie van de terroirs van Chouilly.

In het glas leuke fijne bubbels, speels delicaat en luchtig met een fijne moussekraag. Ook in neus krijgen we delicate fruitige aroma’s die subtiel overgaan in bloemachtige accenten.

Stevige aanzet in de mond met onmiddellijk een breed aromatisch spectrum. Mooie finale dankzij de beperkt gehouden dossage van 2g/l. Uitbundig maar toch evenwichtig, mondt de wijn in de mond uit in een elegante frisheid, typisch aspect van de wijnen AR Lenoble, dat wordt ondersteund door een perfect gedoseerde aciditeit.

De charme, fruitigheid en elegantie van de cuvée Rosé terroirs creëren een vrij ruim degustatieplatform. Onweerstaanbaar als aperitief, past deze wijn evenzeer bij fijne sneetjes rauwe ham, vergezelt hij Sint Jacobsvruchten met langoustines, verse geitenkaas of een soepje van mango met aardbei en lychees. Als aperitief te serveren op 9°C, als compagnon bij de diverse gerechten is een temperatuur van 11 of 12°C aangewezen.