Château Dacher De Delmonte

Alain Capdeveille is een voormalig helikopter piloot van het Franse leger die zich op 45-jarige leeftijd omschoolde en teruggreep naar zijn jeugdjaren toen hij herhaaldelijk bij zijn grootvader, wijnbouwer in Bergerac, vertoefde.

In Listrac Médoc ontdekte hij enkele mooie terroirs in kleinere percelen die hij met de raadgevingen van de heer Lescoutra, in 2006 kon aankopen en dit voor een totale oppervlakte van zowat twee hectaren. Meteen creëerde hij een nieuw domein bestaande uit zijn naam en deze van zijn echtgenote, domein dat bestaat uit 60% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon en 10% Petit Verdot. Hij verricht er samen met zijn echtgenote alle werkzaamheden en is fier om de wijnen afkomstig van de kleine percelen te kunnen commercialiseren. De wijnranken werden aan de ondergrond van de terroirs aangepast en twee belangrijke projecten worden momenteel uitgewerkt. Er is enerzijds de bouw van een nieuwe chai die ervoor moet zorgen dat de wijnen een nog betere kwaliteit meekrijgen, en anderzijds is er de inrichting van een eigen degustatieruimte waardoor de consument ter plekke, op een ideale manier kan kennismaken met het ruime smaakpalet van de wijnen.

De eerste oogst was de definitieve start van een nieuw leven, een lokkende nieuwe toekomst en het resultaat van heel wat noeste arbeid. De toekomst bleek nog zonniger toen de eerste oogst uitmondde in een gouden medaille op een wedstrijd in Parijs en een vermelding in de wijngids Hachette. Wijnbouw is voor hem een onblusbare nieuwe passie. Het millésime 2015 op het domein is reeds het tiende wijnjaar en de passie is verre van geblust. Ondanks de soms wisselende weersomstandigheden werd het wijnjaar 2015 hoopvol vermits zowel de Cabernet Sauvignon als de Petit Verdot een uitzonderlijke oogst lieten optekenen, oogst die een schitterend eindresultaat laat verhopen.

Château Dacher De Delmonte – 33480 Listrac Médoc