Château de France voortaan ” Wijnen van Morgen 2022″

Volgens de Fondation du Vin, membre de L’Union des Grands Crus de Bordeaux, is dit beslist logisch, “zo’n mooie naam houdt immers verplichtingen in …”.

Arnaud Thomassin ziet de verwerving van de HVE-certificering in 2018 als een bevestiging van “de inzet van het domein en zijn medewerkers voor het milieu”. In 2019 werden er bijenkorven in de wijngaard geïnstalleerd: “wij bevorderen de biodiversiteit door praktijken te hanteren die de natuurlijke gebieden op onze percelen en rond ons eigendom in stand houden en gebruiken, en zo het ecosysteem en de schoonheid van het landschap respecteren.

Reeds in september 2016 markeerde het lidmaatschap van het Bordeaux Wine EMS (Environmental Management System) het engagement van Château de France om de bestaande praktijken te formaliseren en te verbeteren om de impact van haar activiteiten op het milieu te verminderen. De Fondation du Vin erkent nu de inzet van Château de France in de classificatie 2022. De Wijn van Morgen, onafhankelijk opgesteld door de leden van de Fondation du Vin, is geen uitputtende rangschikking, maar een telling van 80 actoren uit de wijnbouwsector, die door hun wil, hun visie, hun acties, hun vernieuwingen of gewoon door hun dagelijks leven, de wijn een toekomst geven, bouwen aan De Wijn van Morgen. www.fondation.wine/le-vin-de-demain

De milieupraktijken van het Château de France komen concreet tot uiting in het energieverbruik, het sorteren en recycleren van afval, de inputs, de bestrijdingsmethoden van ongedierte, de teeltmethoden, de bescherming van de gezondheid van de werknemers, de omwonenden en de consumenten, en de verbetering van de arbeidsomstandigheden van de werknemers. Deze aanpak, die wordt vergemakkelijkt door het collectieve systeem dat is voorgesteld door de Conseil Interprofessionnel des Vins de Bordeaux, waardoor de kosten kunnen worden beperkt en de instrumenten kunnen worden geoptimaliseerd, kan leiden tot certificering (ISO 14001).

De familie Thomassin is een van de oudste eigenaars in de appellation Pessac-Léognan. Château de France, dat in 1971 door Bernard Thomassin werd overgenomen, werd sinds 1996 geadviseerd door Michel Rolland en wordt nu geleid door Arnaud Thomassin, die dezelfde doelstelling van kwaliteit en ontwikkeling wereldwijd nastreeft. Zijn zussen Véronique en Virginie zijn ook betrokken bij het beheer van het landgoed.

Dit familiedomein van 40 hectare in de AOC Pessac-Léognan omvat 36 hectare Cabernet Sauvignon en Merlot voor de productie van rode wijn, en 4 hectare Sauvignon en Semillon voor de productie van witte wijn. Château de France rood en Château de France wit delen wereldwijde erkenning. www.chateau-de-france.com