Château de Portets: oenotoeristische bezoekersruimte

Met de opening van een oenotoeristische ruimte per 1 december 2015, lopen de werkzaamheden op het domein Château de Portest op hun einde. Eerder kon reeds de nieuwe chai waarin de sublieme oogst 2015 kon worden behandeld, worden geopend.

Château de Portets in het hartje van de Graves, op 25 km van Bordeaux, geniet van een directe toegang tot de stroom maar wil tegelijkertijd een perfecte combinatie tussen wijn en toerisme realiseren. De ruimte van 400m² biedt 2 cinézalen, een seminariezaal, degustatieruimte en boetiek. Themabezoeken zijn er het ganse jaar mogelijk. Een tweede ruimte moet het seizoen 2016 afsluiten, ruimte die zal openstaan voor interactieve bezoeken, multimedia en tentoonstellingen.

Bezoekers kunnen kiezen uit 3 bezoeken: Petite Graves, Retour du Marché en SENSationnelle. Hierbij wordt aandacht besteed aan de wijn, zijn geschiedenis, de terroirs van de Graves maar komen evenzeer technische aspecten en vanzelfsprekend een degustatie aan bod.

Een ultra-panoramische film belicht het passionele verhaal van Château de Portets met o.m. verwijzing naar de Chinese elementen in de architecturale uitbouw van het kasteel, het rijke patrimonium maar evenzeer een terugblik op de talloze culinaire en culturele activiteiten die er plaatsvonden. Weinig verwonderlijk dat hierbij ook het strategisch belang van de stroom in de ontwikkeling van de wijnbouw een vooraanstaande plaats bekleedt.