Château de Portets: vroege oogst van de witte wijnen

Marie-Hélène Yung-Théron keerde vervroegd terug uit vakantie om in de beste condities de oogst van de witte wijnen van Château de Portets op te starten. Een vroege oogst mede dank aan de klimatologische omstandigheden van de lente en de bescherming van de terroirs door de Garonne.

Château de Portets geniet van een normale oogst qua kwantiteit terwijl ook de kwaliteit hoge toppen scheert. De zeer goede rijpheid komt er na hoge recordtemperaturen in de maand juni, gevolgd door een koele, droge zomer. De Sauvignons presenteren een sterk aromatisch potentieel en ruim rendement.

Marie-Hélène Yung-Théron: “”2017 lijkt een levende en beloftevolle wijnoogst. Voor mijn 27ste jaar als wijnmaker, is 2017 een recordjaar waarvan de oogst van de witte wijnen op 28 augustus startte. Het is een fruitige, gekonfijte oogsten met goede zuurgraad en de Muscadelle biedt een leuk boek van rozen zodat we blijkbaar op een geweldig wijnjaar afstevenen. De natuur leverde mooi werk, nu moeten we als wijnmaker alle zeilen bijzetten om een degelijk en volwassen wijn te realiseren.”

www.chateaudeportets.com