San Pellegrino, grote ster op Dinner in the Sky Antwerpen

» Eerste editie Dinner in the Sky met 4 Antwerpse chefs – » Van 19 tot 23 september 2017 – » Locatie: aan het prachtige Antwerpse Havenhuis (Suez Dok) – » Een onvergetelijke gastronomische ervaring hoog in de hemel

 

Nog nooit eerder gingen zoveel Antwerpse topchefs samen de hemel in om de Belgische gastvrijheid en gastronomie te vieren. Dé ster die hierbij uiteraard niet mag ontbreken, is S.Pellegrino, het wereldberoemde spuitwater dat synoniem is met gastronomische beleving. Voor zijn eerste Antwerpse editie, van 19 tot 23 september 2017, serveert Dinner in the Sky een uitzonderlijk menu: 4 Antwerpse chefs, samen goed voor maar liefst 5 sterren, gaan van de grond aan het Antwerpse Havenhuis, dat onlangs in een nieuw jasje werd gestoken door Zaha Hadid Architects.

Van 19 tot 23 september staan de vier Antwerpse chefs achter het fornuis boven het Havenhuis, dat onlangs gerenoveerd werd door de beroemde architecte Zaha Hadid: Viki Geunes van ‘t Zilte**,      Bart De Pooter van De Pastorale**, Olivier Devinck van Kommilfoo* en Wout Bru van Brasserie Bru.

De sterrenchefs zullen er op 50 meter hoogte hun beste creaties voorschotelen, terwijl de 22 gasten een onvergetelijke gastronomische ervaring beleven met een uniek uitzicht op ‘t Stad. Iedere dag laat één van de sterrenchefs de genodigden genieten van een buitengewone lunch of van één van de 2 avondsessies onder de Antwerpse sterrenhemel.

Waarom S.Pellegrino & Dinner in the Sky?

S.Pellegrino brengt stijl en verfijning op de beste tafels ter wereld. Het mineraalwater is afkomstig van een thermale bron in het hart van de Orobische Alpen in Italië. Eind jaren 1800 vormden vooral de thermen van het dorpje San Pellegrino in Noord-Italië een populaire toeristische trekpleister. De vraag naar het water steeg er, en daarom werd er in 1899 voor het eerst het water gebotteld. Het bedrijf SanPellegrino was geboren.

Vandaag staat S.Pellegrino voor lekker eten, gezellig samen tafelen en het goede leven. Het wereldberoemde Italiaanse spuitwater vormt de ideale begeleider van elke gastronomische maaltijd en is dan ook de geschikte ambassadeur voor Dinner in the Sky. Geen wonder dat het merk al van bij de start van Dinner in the Sky in 2006 achter het concept staat.

Dinner in the Sky, een concept waarbij een tafel met 22 mensen aan een kraan omhoog wordt gehesen voor een luxueus diner, ontstond in 2006 in Brussel. Zaakvoerder Stefan Kerkhofs van The Fungroup, een bedrijf dat zich toelegt op spectaculaire kraanattracties, David Ghysels van Hakuna Matata, een communicatieagentschap gespecialiseerd in gastronomie, en S.Pellegrino sloegen de handen in elkaar en realiseerden samen een vliegende tafel die de naam Dinner in the Sky kreeg. Intussen is het concept aanwezig in 60 landen en verwelkomen de vliegende tafels de grootste chefs ter wereld, zoals onlangs Massimo Bottura (#1 World 50 Best Chefs). www.dinnerinthesky.com