Château de Tracy, het eerste landgoed om te oogsten binnen de appellatie Loire

“We begonnen met mooi weer op 4 september te plukken,” legt Juliette d’Assay uit. “Het gewas is erg gezond met goed gebalanceerde, veelbelovende en topkwaliteit sap, weliswaar met een lagere opbrengst door vorstschade,” benadrukt ze.

Kasteel van Tracy en het oenotouristische centrum De Pouilly-Fumé Tour biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan het handpluk oogsten in het hart van de wijngaard Pouilly. Het is een unieke kans om gedurende een paar uur een wijnmaker te worden en de routine te ontdekken. De workshop omvat een wandeling door de wijngaard Pouilly, een inleiding tot het oogsten, een bezoek aan de kelder van Chateau de Tracy en een proeverij van de wijnen van het landgoed.

Een nieuwe impuls: voortdurend op zoek naar excellentie met de toekomst in gedachten. Juliette d’Assay beheert Chateau de Tracy, dat in de jaren 1950 door haar ouders, graaf en gravin Alain d’Estutt d’Assay werd hersteld. Sauvignon, in overeenstemming met de door haar broer Henry d’Assay 30 jaar geleden ingevoerde teeltmethodes.