Restaurant Hispania – Brussel

Dit restaurant is gelegen op de begane grond van NH Collection Brussels Grand Sablon. Restaurant Hispania biedt een formele dineerervaring in een elegante ambiance. Onder signatuur van Michelinchef Marcos Morán van het bekroonde Casa Gerardo in Asturië (Spanje). Na het succes van Restaurant Hispania in Londen, is het nu de beurt aan Brussel om kennis te maken met de beste avant-garde Spaanse cuisine, die prachtige Spaanse ingrediënten laat schitteren door Morán’s authentieke kookstijl.

Soort keuken:  Tapas, Gourmet, Spaans, Lokaal

De keuze voor haute cuisine is opnieuw duidelijk in het tweede NH Collection hotel in de Brussel. Hotelgasten of fijnproevers die gewoon willen genieten van de verfijnde keuken in Brussel kunnen terecht bij Hispania Brasserie en bij Hispania Gastronomique, het restaurant onder leiding van de befaamde Chef Marcos Morán (1* Michelin). Een bezoek aan de brasserie of het restaurant is niet alleen tongstrelend maar ook perfect voor iedereen die graag in een inspirerende, sfeervolle omgeving luncht of dineert. Het interieur van beide locaties is verzorgt door Lorenzo Castillo, de befaamde Madrileense binnenhuisarchitect voor wie elegantie en een moderne stijl zijn handelsmerk zijn geworden. Marcos Moran biedt een keuken die zowel tapas, gourmet, lokale als Spaanse tinten uitstraalt.

Marcos Morán, die 1* Michelin heeft, is culinair directeur en chef van Hispania en een van de meest geprezen jonge chefs van Spanje.  Hij vertegenwoordigt de vijfde generatie chefs aan het roer van ‘Casa Gerardo’ in Asturië, een van de oudste restaurants in Spanje met een geschiedenis van rond de 130 jaar en met 3 ‘Repsol Suns’ (vergelijkbaar met Michelin-sterren). Als regelmatig spreker op en deelnemer aan befaamde conferenties en culinaire evenementen is Marcos Morán winnaar van de Spaanse Nationale Gastronomy-award en uitgeroepen tot Chef de Lávenir (van de toekomst) door de internationale Academy of Gastronomy. Zijn Spaanse keuken was een groot succes in Londen, en maakte hem tot de meest gerenommeerde internationale exponenten van de Spaanse keuken.

Het sfeervolle interieur van restaurant Hispania, is het werk van Lorenzo Castillo, een van Europa’s meest prestigieuze en bekende binnenhuisarchitecten en antiquairs. In 2014 is hij gekozen tot de beste Spaanse binnenhuisarchitect door het geprezen AD magazine en gekozen tot een van ‘s werelds 60 beste interieurontwerpers en decorateurs door Elle Deco US. Zijn belangrijkste werk omvat de inrichting van de Loewe-winkels, het Museo der Traje (kostuummuseum) in Madrid en het ontwerpen van de jaarlijkse collecties voor Gastón y Daniela en The Rug Company. Lorenzo Castillo is tevens lid van de adviesraad voor de Mercedes Benz Fashion Week.

In de keuken van restaurant Hispania vinden we niet de meester-chef maar wel Adrian Maucheno Delgado, een van zijn leerlingen, die samen met  Jean François Debunzy, maître, de exploitatie in goede banen leidt. Wij kozen voor bij onze proeverij voor Iberische Bellotaham en een carpaccio van inktvis als voorgerecht en een creatie van kabeljauw en steak tartaar als hoofdgerecht. Bij het aperitief bleef het bij een bescheiden schaaltje groene olijven en een bordje kaaskoekjes.

De Bellota-ham werd decoratief gepresenteerd op een houten plankje en kreeg het gezelschap van 4 toasten, gul belegd met gezouten boter, kruidige pesto van tomaat en snippers zwarte olijven, reeds op zich een lekkernij. Het plankje kreeg maar liefst een 10-tal sneetjes heerlijke ham, mooi gedroogd, knapperig en boordevol smaak.

Onze carpaccio van gesmoorde inktvis straalt een prettig zilt accent uit en kreeg een geurig assortiment slaatjes en kruiden mee. Kleine aardappelblokjes werden aangevuld door pittige pimenton de la vera en pipares pepertjes. Lekker en heerlijk kruidig.

De heerlijke witte moot kabeljauw rustte op een smeuïg en romig bedje van zoete aardappel en was mooi gedecoreerd met gefrituurde prei. De Asturische tomaat-creatie en de bijhorende romesco-saus gaven het gerecht een succulente smaakassociatie mee. Onze Iberische steak tartaar werd een mooi taartje waarbij het vlees gemixt werd met fijne ui, zomertruffel en mooie kruidige toetsen. Leuke pareltjes rode biet gaven extra smaak, een geheel dat werd aangevuld met frieten. Geen traditionele knapperige en goudgele krokante frietjes, maar een bordje mooi bruin gebakken aardappelpartjes, heerlijk krokant met subtiele kruiding en erg aangename smaakaccenten. Een creatie die ons bij een dergelijke bereiding geenszins naar de Belgische frietjes doet verlangen, integendeel! Als afsluiter een leuke meringue met citroenaccenten en keurig vergezeld van yoghurtijs.

Restaurant Hispania – Bodenbroekstraat 2-4 – 1000 Brussel – tel 02-512 91 32

Openingstijden: Maandag tot Zondag 11:00 – 22:30

Culinaire commentaren:

Tasted4you: 2 minutes

stijlvol, gezellig en leuk interieur

decoratieve presentaties

evenwichtig smaakpalet

mooie wijnen per glas

Delta Brussel: elegant kader

typisch Spaanse keuken

selectieve kwalitatieve producten