Château Fonréaud 2011- AOC Listrac-Médoc

Château Fonréaud zorgt met het millésime 2011 andermaal voor een mooie vintage die de consument moet bekoren.

De wijngaard van Château Fonréaud, 36 ha, is gelegen op de hoogten van de Puy de Menjon, het hoogste punt in de Médoc. Deze bevoorrechte geografische locatie geniet van een zorgzame cultuur, waardoor de hoge-kwaliteit druiven voldoende flexibiliteit en elegantie aanbieden om kwaliteitswijnen te produceren. Een langzame en zachte gisting in kleine tanks en een 12-maanden rijping in eiken vaten zorgen voor harmonieuze wijnen die de wijnliefhebbers bekoren o.m. door een rijk ouderingspotentieel.

Een vroege vintage

2011 was een van de beste jaargangen van de laatste 30 jaar. Een vroege bloei deels te wijten aan de ongebruikelijke weersomstandigheden in het voorjaar met uitzonderlijk warme en droge maanden april en mei werd gevolgd door een ‘ocean’ zomer met afwisselende periodes van zeer warm weer en vele regenachtige dagen. De maand september was mild wat bijdroeg aan het succes van de rijpheid van de druiven.

Château Fonréaud, Cru Bourgeois, lid van de Union des Grands Crus de Bordeaux, AOC Listrac-Médoc is een assemblage van  45% Merlot, 52% Cabernet Sauvignon, 3% Petit Verdot. Het is een wijn om nu te drinken maar evenzeer om nog meerdere jaren in de kelder te bewaren!

Vandaag reeds kan men genieten van zijn fruitigheid en zijdeachtig fijne tannines, de wijn van Château Fonréaud 2011 past perfect bij wit en rood vlees, gevogelte of wild. Dankzij zijn prachtige tanninestructuur kan je hem ook in de kelder bewaren gedurende minstens 10 jaar.  Hij kreeg een Gouden Medaille tijdens de wedstrijd in Brussel. Verwachte consumentenprijs 18 € TTC – Promotie prijs: 14,40 € TTC tijdens de beurs van de Nicolaswijnen tussen 13 september en 17 oktober 2017.