Château Fontaine Fleury – AOC Bordeaux

Sylvain Destrieux en Christophe Rebillou ontmoeten elkaar in 2014 als jonge wijnboeren. Vrij snel ontstaat er een hechte vertrouwensrelatie tussen de jonge wijnmakers die gemeenschappelijke waarden erkennen en hun passie willen delen.  Door hun ervaringen van omschakeling naar biologische landbouw, verlangen ze om meer autonomie te krijgen in hun werk, van de wijngaard tot de kelder, de marketing van hun wijnen. In de zomer van 2015 besluiten ze om zich te associëren en richten ze de S & C Vignerons op.

Na zijn opleiding en 7 jaar activiteit in en wijndomein in Saint-Emilion Grand Cru, keert Sylvain Destrieux terug naar de familieboerderij. Hij breidt dit geleidelijk uit en experimenteert vanaf 2011 met biologische landbouw. De samenwerking met Christophe is een pluspunt om deze conversie beter te waarderen en verder uit te bouwen.

Na een tweejarige ervaring in de Verenigde Staten keert Christophe Rebillou terug naar de familieboerderij. Hij vergroot geleidelijk de wijngaard en creëert een eigen wijnmakerij om zijn druiven onafhankelijk te vinifiëren. Hij zet het domein om in biologische landbouw.

Passie, terroir, bio, creativiteit en innovatie

Sylvain en Christophe zijn verliefd op hun terroir en verbouwen hun wijnstokken in een zeer groot respect voor hun omgeving. Ze ontwikkelen hun wijnen zo natuurlijk mogelijk en geven de voorkeur aan een lokale aanpak. Creatief en ambitieus, creëerden ze hun wijnmakerij om autonoom en innovatief te zijn.

Ze hebben het hele productie- en marketingcircuit van hun wijnen opnieuw in eigen beheer zodat ze vrij zijn om te experimenteren in de wijngaard, de kelder en nieuwe producten te presenteren. Sylvain en Christophe houden ervan om traditionele codes dooreen te schudden en hun verbeelding de vrije loop te laten, zodat ze wijnen vol plezier en originaliteit kunnen aanbieden.

Château Fontaine Fleury is een rasechte natuurwijn, volledig biologisch zonder gebruik van pesticides of additieven waardoor de fruitigheid van de terroir volop tot uiting komt.

Château Fontaine Fleury, assemblage van Merlot en Cabernet-Sauvignon met 14% alc. vol., is een jonge fruitige en elegante wijn, een plezierwijn die perfect past bij een gezellige maaltijd met familie of vrienden, maar ook bij meerdere gerechten voor een uitstekende pairing zorgt.