Château La Haye: nieuwkomer Château Vieux Coutelin

In de verdere uitbouw van zijn wijngaarden kocht Chris Cardon dit jaar het domein Château Vieux Coutelin, 10 ha, geklasseerd as Cru Bourgeois in de apellatie Saint Estephe aan. Ietwat merkwaardig gezien hij als eerste een Frans domein terugkocht uit Chinese handen. Met de aankoop, met inbegrip van de export naar Azië, wil hij meteen ook zijn andere wijnen naar dit uitgestrekt continent exporteren.

Met deze aankoop bezit Chris Cardon thans 31.4 ha in de Bordelais 2 ha in Pauillac met Château Bellevue, 19.5 ha in Saint Estephe met Château La Haye en 10 ha van Château Vieux Coutelin. Met een verantwoorde agrarische teelt beantwoordt het domein Vieux Coutelin volledig aan de verzuchtingen van Château La Haye waarbij de eigenheid van het terroir en een natuurlijk evenwicht centraal staan.

De wijnen op de proeftafel van de jaargangen 2013 en 2014 gaven in het glas alvast een sprankelende rubiskleurige tint. In de neus enkele leuke kruidige accenten, terwijl de wijnen in de mond een aangename finesse uitspreiden met volle structuren en delicate tannines. Een stevige wijn met grote bewaarcapaciteit, eigenheden die Chris Cardon met zijn team in de komende jaren verder wil uitbouwen.

www.chateaulahaye.com