Château La Haye: witte bio Bordeaux

Volgens de legende waren Henri II en Diane de Poitiers ooit regelmatige bezoekers van Château La Haye. Hun symbolen H en D sieren niet alleen de ingangspoort maar zijn eveneens het kenmerk van het wijnhuis en de verstrengelde  monogrammen sieren trouwens elk etiket.

De geschiedenis van het wijnhuis dat momenteel door Chris Cardon wordt uitgebaat, gaat alleszins terug tot 1557. De zorg die Chris samen met zijn staff besteedt aan de opwaardering van het domein en het produceren van kwalitatieve wijnen trekt bij elke oogst nieuwsgierige blikken die telkenmale opnieuw, minstens een jaar geduld moeten oefenen om de nieuwe realisaties te degusteren.

Blanc de La Haye 2013:

Is een melange van Sauvignon Gris, Sauvignon Blanc en Sémillon, geteeld op argilo-calcaire gronde met vinificatie in inox. De rijping vindt plaats in cuves en sur lies.

In het glas een lichte strogele kleur, in de neus fijne fruitige accenten en bloemerige toetsen van lila en freshia me subtiele minerale accenten en leuke aroma’s. In de mond opnieuw een frisse en fruitige toets die zich mooi op het middenpalet ontwikkelen en afwisselend de aandacht opeisen.

Bordeaux bio Blanc La Haye 2014:

Een 100% Sauvignon Blanc wijn, gevinifieerd in thermo-gereguleerde cuves met peliculaire maceratie en fermentatie tussen 16 en 18° c, waarna rijping op lies en lichte filtering van het bottelen. Een erg jonge wijn met licht fruitig accenten, mooie aromatische toetsen en felle gele kleur.

www.chateaulahaye.com