Winefair verdubbelt zijn beurzen

Na Limburg en Vlaams-Brabant ook Antwerpen en Gent aan de beurt

 

Winefair, een afdeling van het communicatiebedrijf Primetime Communication Group, is intussen een gevestigde waarde in wijnland en zal na Limburg en Vlaams-Brabant ook neerstrijken in Kasteel Den Brandt in Antwerpen en als pop-up versie op Lekker Genieten in Gent. Op drie jaar tijd ontpopte deze wijnbeurs zich tot hét wijnevent waar verscheidene wijnhandelaren de bezoekers onderdompelen in een ongekende wijnervaring.

Smaakmaker in verschillende provincies

Stefan Frissen, projectverantwoordelijke en bezieler van Winefair organiseerde vier jaar geleden de eerste Winefair in Lanaken, met zo’n 2.000 bezoekers. “Vorig jaar was Winefair Lanaken voor de derde maal de grootste wijnbeurs in Limburg, met 36 standen en 27 unieke deelnemers. Op dit elan zijn we verdergegaan en streken we neer in Vlaams-Brabant, in de Brabanthal in Leuven. Ook in deze provincie zijn we de grootste wijnbeurs, met vorig jaar meer dan 1.800 bezoekers”, gaat hij verder. In november zal het wijnevent in Leuven er staan met maar liefst 56 stands. Niet veel later laat de Winefair ook de Antwerpenaren en Gentenaren voor de eerste maal proeven van het wijnconcept.

Winefair Masterglass Antwerpen

Op 26 en 27 november is Kasteel Den Brandt in Antwerpen het decor van een nieuwe formule van Winefair. Met Winefair Masterglass krijgt Antwerpen eindelijk zijn kwaliteitsgerichte wijngebeuren, een event waarbij naast wijn als rode draad ruimte is voor andere drankentrends, zoals gins, whisky’s en cocktails. Want de hokjesmentaliteit is verleden tijd. Deze formule kwam tot stand dankzij de sterke coalitie tussen Winefair (Primetime Communication Group), de Shrimp Tempura Group (Danieli Il Divino, Umami, De Shop, Strantwerpen, …) en niemand minder dan de gerenommeerde wijnjournalist Frank Van der Auwera (De Wijnkoopgids, Classintheglass.eu, De Tijd, VTMKoken, CittA Magazine, etc.).

Selectiviteit als credo

Dit trio deelt dezelfde principes, want Winefair Masterglass focust niet op het hoogste aantal vierkante meters, aantal exposanten of het hoogste aantal bezoekers, maar puur op kwaliteit. Selectiviteit is hun credo. Geen honderden exposanten met dure paviljoenen of anonieme standen, maar maximaal een 60-tal deelnemers met de juiste mix tussen nieuwkomers en vaste waarden of specialisaties qua landen en appellaties. Ze verkiezen échte liefhebbers met een neus voor ontdekkingen en smaakbeleving – ook via de randanimatie. Kers op de taart : Tom Waes is hier de ambassadeur!

Winefair Gent wordt pop-up formule

Winefair zal op 10 en 11 december 2016 een pop-up formule met 25 stands organiseren tijdens de bekende beurs Lekker Genieten in Gent. Lekker genieten trekt jaarlijks zo een 7.500 bezoekers en vindt voor de achtste maal plaats. Lekker Genieten is een upscale culinair event op minimaal 3 locaties in het historische hartje van Gent waarbij Winefair Pop Up dit jaar een eigen, vierde locatie creëert. De bezoekers kunnen professionele kooksessies bijwonen bij topchefs in het kooktheater en dankzij Winefair is er nu ook professioneel wijnadvies.

Uniek concept

Winefair is zoveel meer dan een gewone wijnbeurs. Live bands zullen het event opluisteren en er zijn verschillende eetstanden. Chocolatiers matchen de lekkerste chocolade met de beste wijnen, je kan aan den lijve ondervinden dat kaas niet enkel smaakt met bier, en genieten van streetfood in het pop-up restaurant of aan diverse foodtrucks. Stefan Frissen gaat verder: “We bieden heel wat randanimatie aan. Dit maakt van Winefair een waar ‘outside the box’-gebeuren, een lifestyle event waar jong en oud zal kunnen genieten van alles wat er rond zich gebeurt en dat alle zintuigen zal prikkelen. Natuurlijk kan je na dit alles je favoriete wijn aankopen en meteen mee naar huis nemen of bestellen. Om de wijnkeuze wat gemakkelijker te maken, hebben we ons zogenaamd S-Team, bestaande uit een aantal sterrensommeliers, op voorhand een aantal wijnen laten quoteren. De vijf beste wijnen krijgen bovendien ook een quality label.”

Tijdens de Winefair Masterglass in Antwerpen zal Frank Van der Auwera in een speciale Masterclass ruimte nog enkele leuke wedstrijden organiseren waaronder de ‘Verkiezing van de super-oscars van de wijnkoopgids’ en de wedstrijd ‘De beste amateur-shaker en sommelier’. Het moeten echt unieke ervaringen worden die men elders niet organiseert,” vult hij verder aan.

Een uitgebreid aanbod

Winefair zet zijn deuren open voor zowel grote als kleine wijnhandelaren. Wat echter wel van groot belang is, is dat elke standhouder kwaliteit levert en bijdraagt aan het diverse aanbod. “We bieden niet enkel de klassieke wijnen uit onder andere Frankrijk, Italië en Spanje, maar kiezen ook voor minder voor de hand liggende wijnen uit Hongarije en Libanon. In Limburg hebben we ondertussen 37 standhouders, in Leuven 56, Antwerpen heeft er 59 en Gent een 30-tal, zodat we onze bezoekers een uitgebreid aanbod kunnen voorschotelen en iedereen zijn gading zal vinden in het wijnassortiment”, aldus Stefan Frissen.

Praktisch

Winefair Lanaken: 28 tot 30 oktober – CC Lanaken – Aan de Engelse Hof 10  – 3620 Lanaken

Winefair Leuven: 18 tot 20 november – Brabanthal Leuven – Brabantlaan 1
3001 Leuven

Winefair/Masterglass: 26 & 27 november – Kasteel Den Brandt – Beukenlaan 12  – 2020 Antwerpen

Gent: 10 en 11 december – Novotel Gent centrum – Lekker Genieten – Goudenleeuwplein 5 – 9000 Gent

Tickets kan je vanaf augustus online kopen op www.winefair.be, bij de standhouders en bij de officiële verkooppunten. www.winefair.be