Château Réaut: Cadillac, inaugureert zijn nieuwe chai

Tijdens de start van de traditionele druivenoogst, zal Château Réaut zijn nieuwe chai in gebruik nemen. Sinds de overname in 2012, nodigt Château Réaut, een domein van 26 hectare in de appellation Cadillac Côtes de Bordeaux, onder leiding van Yannick Evenou, vrienden, buren en mede-eigenaars van het landgoed uit om deel te nemen aan een mooie en feestelijke oogstdag. Het feest op 29 september, krijgt dit jaar een gans speciaal karakter gezien tegelijkertijd de nieuwe chai in gebruik zal worden genomen.

Château Réaut is een multiproperty kasteel, een eerste geweldig avontuur in de Bordelais regio.  De Roederer-groep kocht dit landgoed in 2003 na het ontdekken van het potentieel van deze terroir die al verschillende generaties door de familie Réaut werd uitgebaat. Met de bedoeling een uitzonderlijke Bordeaux te creëren, werd het ganse domein gerenoveerd en herplant in een grand cru-geest.

Reeds na enkele jaren wijzigt de strategie van de bekende Champagne-groep en wordt het landgoed verkocht. Onder leiding van Yannick Evenou, toenmalig directeur van Château la Dominique, wordt het pand aangekocht door een groep gepassioneerde vrienden. Château Réaut wordt meteen het eerste wijndomein  in de geschiedenis dat gelijktijdig aan 6 wijnmakers uit Bordeaux en 6 wijnmakers uit Bourgogne toebehoort.chais-chateau-reaut-bordeaux

Een culturele mix die het unieke karakter van het kasteel en werk in de wijngaarden weergeeft. Het schild van het kasteel combineert trouwens de wapens van Bordeaux en Bourgondië.  Aan deze unieke vereniging van eigenaars is een originele formule toegevoegd van meer dan 420 particuliere beleggers, formule die wijnprofessionals of amateurs van goede flessen bij elkaar brengt. Ze komen niet alleen uit Frankrijk, maar vertegenwoordigen meer dan 15 landen. Dit systeem is wijdverspreid in de Bourgogne, maar niet in Bordeaux. De reacties overtreffen alle verwachtingen, in minder dan 2 maanden kopen 427 amateurs een deel van de GFA, wat hen recht geeft op een paar flessen per jaar. Ze zijn vandaag de eerste ambassadeurs van Réaut. Elk jaar verzamelen ze zich voor een geweldige dag van de oogst die meer dan 500 mensen samenbrengt, een uniek fenomeen in Bordeaux!

Kasteel Réaut ligt in Cadillac Côtes de Bordeaux en beslaat 26 hectare met een kleikalkstenen heuvel en een terras met graves. Zuidelijk gericht op de rivieroevers, geniet het domein van ideale weersomstandigheden om een perfect rijpe druif met perfecte maturatie te bekomen.