Allesoverbio.be, de nieuwe website over bio voor consumenten

Consumenten die informatie zoeken over bio kunnen voortaan terecht op allesoverbio.be. Naast toelichting over de principes van bio brengt de site inspirerende verhalen en filmpjes over bio-ondernemers. VLAM wil met de nieuwe website nog meer Vlamingen overtuigen om vaker bio te kopen.

Bio zit duidelijk in de lift. De stijgende vraag van de consument naar biologische landbouwproducten is de belangrijkste stuwende factor voor de verdere groei van de biologische landbouw in Vlaanderen. Hoewel 9 op 10 Vlamingen wel eens voor een bioproduct kiezen, koopt 91% van de consumenten slechts zelden bio. Met een nieuwe campagne wil VLAM ook hen overtuigen van de voordelen van biologisch geproduceerde voeding.

Volledig nieuwe website allesoverbio.be

Na de uitgebreide campagne ‘Bio. Je kan er niet meer omheen’ lanceert VLAM nu het nieuwe online platform www.allesoverbio.be, dat op een heel toegankelijke manier de voordelen en meerwaarde van biologische landbouw in de verf zet. Het bioverhaal wordt er gepresenteerd in intrigerende en verrassende verhalen.

www.allesoverbio.be zoomt ook in op vijf principes van bio: lekker puur, gezond genieten, goed voor het milieu, vriendelijk voor dieren en 100% toekomst. Ieder onderdeel wordt uitgebreid toegelicht met tekst, beeld en ook filmpjes met interviews van overtuigde producenten van bio.

De website krijgt tegen eind 2018 ook een luik met nog meer praktische info over de manier waarop biologische voeding geproduceerd wordt. Daarmee wil de site de wat frequentere biokopers bedienen die op zoek zijn naar meer achtergrondinformatie.

Wedstrijd: win een fijn biopakket!

Om de lancering van de nieuwe website kracht bij te zetten, loopt er van 3 tot 14 september 2018 een wedstrijd op allesoverbio.be. Wie een eenvoudige kennisvraag over bio goed beantwoordt, maakt kans op een mooi biopakket én een waardebon van €100 om te besteden in een biospeciaalzaak in de buurt.