Château Tour des Termes – Cru Bourgeois – Saint-Estèphe

De eerste indrukken van de oogst 2017 zijn zeer positief. Bij toeval werd de benaming Saint-Estèphe vanwege de nabijheid van de Gironde gespaard door vorst. 2017 werd ook gekenmerkt door een uitzonderlijke vroege knopvorming gevolgd door een zeer homogene en snelle bloei en genoot quasi het ganse jaar van een zeer droog klimaat. De weinige regenachtige passages begin september verbeterden bovendien de suiker / zuurgraadverhouding. Een bijna ideaal scenario dus voor een geweldige vintage.

Onder begeleiding van consultant Hubert de BOÜARD startte de druivenoogst met de Merlot op 14 september en het laatste perceel Petit Verdot werd geoogst op 5 oktober. Uiteindelijk werd 2017 een groot succes met een intense en diepe kleur, die in de mond wordt vergezeld door een mooie structuur met fijne en elegante tannines.

Nieuwigheden

De oogst 2017, onder impuls van de TERRA VITIS-certificering, luidt door de afschaffing van hat gebruik van onkruidverdelgers, en een complete terugkeer naar grondbewerking, een nieuwe periode in. Deze verandering was enkel mogelijk dankzij speciale inspanningen, zowel financieel (o.m. de aankoop van een nieuwe tractor), maar ook door de inspanningen om het personeel meer bewust te maken van het belang  van het milieu (veranderende werkmethoden).

Distributie:

De kwaliteit en de erkenning van de wijnoogst 2016, gecombineerd met de groeiende belangstelling van wijnhandelaars in Bordeaux, leidden tot een sterke toename van de verkoop van primeurwijnen, vooral in het buitenland, facetten die de zichtbaarheid van de Tour des Termes duidelijk hebben verbeterd.