Pfaff-wijnen accumuleren bekroningen!

Bekroond als beste Franse wijnproducent 2017, maar ook talrijke extraatjes … De kwaliteit van wijnen uit de Cave des Vignerons in Pfaffenheim wordt opnieuw erkend door grote internationale wedstrijden

Niet minder dan 46 gouden medailles of trofeeën en 81 zilveren medailles veroverden  de Pfaff-wijnen tijdens hun deelname aan 13 internationale wedstrijden. De kwaliteit van het werk van de wijnmakers en de productieteams, onder leiding van keldermeester Jean-François Kueny, wordt opnieuw internationaal erkend.

De Pfaff-wijnen uit de Steinert vineyard verzamelden in 2017 opnieuw tal van prestigieuze titels zoals:  “Beste nationale producent van het jaar 2017” door Austria Wine Challenge (AWC), 29 oktober in Wenen; “French Wine Producer 2017”, door de International Wine & Spirit Competition (IWSC), in november in Londen. Jean-François Kueny was ook finalist voor de “Winemaker van het jaar 2017” van het IWSC; de “Pinot Gris Trophy” wordt toegekend aan de IWSC Alsace Grand Cru Steinert Pinot Gris Pfaff 2014 Grand Cru die ook werd bekroond met de “Alsace Pinot Gris Trophy” en “Alsace White Trophy” van de IWC in Londen ( International Wine Challenge) in september; Alsace Grand Cru Steinert Riesling Pfaff 2015 veroverde in november de 2e plaats in de Grand Tasting List in Montreal, waar 81 Riesling-wijnen uit de hele wereld met elkaar wedijverden; Pfaff staat in de top 10 van gouden medaillewinnaars gekroond tijdens de Effervescents du monde-wedstrijd, die plaatsvond in Bourgondië van 15 tot 17 november 2017; de London Decanter World Wine Awards (DWWA) onderscheidde de wijn al in het voorjaar van 2017 als een van de 37 Franse wijnen met de titel “Platinum”; Alsace Grand Cru Steinert Riesling Pfaff 2015 (Alsace Platinum Beste Off-Dry Elzas-Wit) en Alsace Gewurztraminer Late Harvest Pfaff Cuvée Sainte Catherine 2015 (Platinum Best Sweet Alsace).

Frédéric Raynaud, Chief Executive Officer:

“Voor de tweede keer in drie jaar tijd worden de kwaliteit en de ernst van het werk van onze wijnmakers en productieteams erkend door twee van de belangrijkste Europese competities. De Elzas maakt momenteel een moeilijke periode door met een recurrent productietekort gedurende meerdere jaren. Dit tekort heeft een directe invloed op de ontwikkeling van het bedrijfsleven, met name voor de overzeese export, zowel om redenen van beschikbaarheid, maar ook als gevolg van de prijspolitiek door de hoge inflatie, waardoor de concurrentiepositie van de wijn Alsace steeds moeilijker wordt tegenover Rieslings, Pinots Gris of Gewurztraminers uit Australië, Nieuw-Zeeland of zelfs Canada. Het is daarom absoluut noodzakelijk dat de kwaliteit van onze producten wordt erkend en gecommuniceerd over de hele wereld via de hitlijsten van grote internationale wedstrijden, facet dat de Franse competities op vandaag helaas niet kunnen realiseren. ”

De Cave des Vignerons in Pfaffenheim, 60 jaar geleden opgericht, is een van de belangrijkste spelers in de Elzassische wijngaard en wordt vandaag beschouwd als een van de meest kwalitatieve in de Elzas.