Château Tour des Termes

Christophe Anney, eigenaar van Chateau Tour des Termes, een familie-eigendom sinds 5 generaties, geclassificeerd Cru Bourgeois Saint-Estèphe heeft voor Hubert Boüard gekozen als consultant voor het toezicht op en begeleiding van zijn wijnen. De oogst in 2016 was de eerste die profiteren van nieuwe samenwerking. Deze keuze steunt o.m. op het aanzien van een man die zijn kunde heeft bewezen als consultant en wijnbouwer, zowel op de rechter- als linkeroever, de forse aanwezigheid van de Merlot op het domein, maar ook op zijn vermogen om te luisteren en te dialogeren.

Sinds 2015 bezit Château Tour des Termes de certificatie Terra Vitis, een nationale en unieke referentie die zich concentreert op het respect voor het milieu voor duurzame wijnbouw door de stopzetting van het gebruik van herbiciden en het teruggaan naar het ploegen van de bodem.

Gezien de wijngaarden niet meer met sulfiet worden onderhouden kan de hoeveelheid SO2 in de flessen aanzienlijk worden verminderd. Ruim 20% van de vinificatie vindt plaats op nieuwe eiken vaten volgens Oxoline methode, waardoor de wijnen een grotere finesse en meer elegantie meekrijgen.

De distributie van Château Tour des Termes is sterk geëvolueerd, het aandeel van de bordelaise wijnhandelaars stijgt permanent, terwijl 1/3 van de Primeurwijnen voor de export is bestemd. Château Tour des Termes is aanwezig in de Verenigde Staten via een 10-tal invoerders, maar is ook sterk vertegenwoordigd op de Aziatische en Europese markten.