Lente wijnbeurs Delhaize – toppers – rode wijnen/2

CHIANTI CASTELLO DEL TREBBIO 2015

Wijn uit Toscane, geteeld op een bodem van medium leem, klei met rotsen en mergel. Oppervlakte: 54 ha. Na de oogst van deze Sangiovese Canaiolo Colorino volgt een vinificatie van 7 dagen en 7 dagen maceratie.

In het glas krijgen we een robijnrode wijn met purperen en robijnrode schitteringen. In de neus ontwikkelen zich mooie aroma’s van kleine rode bessen met specerijen- en bloementoetsen. In de mond blijft de fruitigheid mooi bewaard en toont zich een goed evenwicht met fluwelen tannines en een aangename zuurte.

Aanbevolen degustatietemperatuur: 16°C in de zomer en 18°C in de winter. Alcohol: 12,5% vol., wijn is op zijn best binnen de 5 jaar na het oogsten.

Foodpairing: Toscaanse crostini, Toscaanse charcuterie, pasta, lasagne en geroosterd vlees.

Prijs: 7,29€ (3+1) > 5,47€.

Op de proeftafel: LAB RESERVA VINHO REGIONAL DE LISBOA 2015

Deze wijn is aan assemblage van Touriga Nacional, Cabernet Sauvignon en Syrah geteeld in de regio Vinho Regional Lisboa op een terroir van klei en kalksteen. De wijngaarden tellen zowat 4200 planten/ha.

De vinificatie krijgt na de traditionele fermentatie en lange maceratie, 8 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten.

In het glas een mooie donkerrode kleur. In de neus een mooi assortiment van intense aroma’s van donkere en rode bessen, gecombineerd met specerijen en aangename eikentoetsen. In de mond een leuke volronde aanzet waarin rijpe donkere bessentoetsen op een zeer zachte manier domineren, mooi gebalanceerd door goed geïntegreerde en zijdeachtige eikentoetsen. Een lange finale, met enkele aangenaam verrassende kruidentoetsen. Alcohol: 14% vol. Deze wijn heeft een bewaartermijn van minstens vijf jaar.

Foodpairing: perfect bij wit en rood vlees, barbecue, pasta, lamsvlees, varkensvlees en wild. Past ook bij Oosterse keuken, tapas en kaas, of kan op zich gedronken worden.

Prijs: 5,99€ (3+1) > 4,49€.