Chocoladefestival in Oparija

Begin november staat Opatija, gelegen aan de Kvarnerbaai en ook wel het Nice van Kroatie genoemd, in het teken van chocolade. Van 11 tot en met 13 november wordt Opatija tijdens het jaarlijkse Chocoladefestival een waar mekka voor chocolade liefhebbers.

Gedurende 3 dagen vindt het 16e chocolade festival plaats in het Gervaiscentrum, waar meer dan twintig ambachtelijke chocolade producenten met hun producten aanwezig zullen zijn. Nieuw dit jaar is dat op de eerste verdieping van het culturele centrum van Opatija familieboerderijen een assortiment chocoladeproducten zullen aanbieden. Het Chocoladefestival promoot het unieke aanbod van uitstekende merken uit Kroatië en het buitenland die hun chocoladecreaties op een originele manier hebben vormgegeven.

Chocolade is niet alleen te vinden op de menu’s van de restaurants en cafés in Opatija, maar ook in speciaal ontworpen behandelingen die worden aangeboden in de spa en wellness centra van de stad, zoals een chocolade masker of een massage met cacao boter en sinaasappel om een superzachte huid te krijgen.

Naast culinaire hoogstandjes kunnen bezoekers zich verheugen op een gevarieerd programma, waaronder de tentoonstelling “Van cacaoboon tot chocolade”, waarin de transformatie van de bittere cacaoboon in zoete lekkernijen wordt uitgelegd. Voor degenen die de theoretische kennis in praktijk willen brengen, zijn er workshops voor volwassenen en kinderen die de geheimen van het maken van chocolade onthullen, van de cacaoboon tot het eindproduct.

Kinderen kunnen bovendien deel nemen aan schilderworkshops op klassieke chocoladerepen in retrostijl en het ‘Choco Photo Point’ bezoeken. Het programma van het festival wordt afgesloten met optredens van gerenommeerde muzikanten.

Opatija en chocolade zijn al meer dan anderhalf decennium met elkaar verbonden, maar naast chocolade biedt Opatija volop mogelijkheden voor een reis naar een van de mooiste kustregio’s van Kroatie. De badplaats heeft een prachtig historisch centrum met een 12 kilometerlange boulevard die langs prachtige tuinen en parken, pittoreske havens en uitnodigende baaien loopt.

Het festival is te bezoeken op vrijdag 11 november van 14.00 tot 21.00 uur, op zaterdag 12 november van 09.00 tot 21.00 uur en op zondag 13 november van 09.00 tot 19.00 uur.