Classissimo 2022 – Muziekfeesten

Classissimo 2022, het muziekfestival van de stad Brussel, nodigt opnieuw het grote publiek uit van 12 tot 19 augustus 2022 voor de 16e editie in het Théâtre Royal du Parc. In deze 16de editie staan verschillende jonge virtuozen centraal . Deze zomer opent een wereld van emoties in het hart van de hoofdstad.

Dit festival werd opgericht en wordt geleid door muzikant en mediaman Georges Dumortier. Dit jaar versterkt fluitist Marc Grauwels het Classissimo-festival met zijn toewijding voor creatie en innovatie en dit met het programmeren van acht uitzonderlijke concerten, tijdperken en repertoires zorgen voor een vrije associatie die wordt uitgevoerd door gerenommeerde virtuozen en de muzikanten van morgen.

Gastartiesten zijn onder meer Anne-Catherine Gillet, Marc Grauwels, Jean-Claude Vanden Eynden, Julie Mossay, Ronald Van Spaendonck, Jean-Frédéric Molard, Elsa de Lacerda, Pierre Solot, Joëlle Strauss en het ongelooflijke Chamber Orchestra I virtuosi, in een programma waar opera, wals, Amerikaanse muziek en zelfs revolutionaire liederen een prominente plaats innemen.

Trouw aan zijn missie, biedt Classissimo opnieuw de mogelijkheid om het beste van klassieke muziek te ontdekken aan een zeer breed publiek, van de veeleisende muziekliefhebber tot degenen met drempelvrees, maar ze zullen allen worden verleid door het beleven van authentieke ervaringen in deze magische omgeving. Het is traditie geworden: Classissimo is opnieuw uw vaste dosis zomerse zon.

Reserveren verplicht via FNAC.BE & AGENDA.BE – Théâtre Royal du Parc – 3  Wetstraat – 1000  Brussel – Opening deuren :19u30 – Cconcerten : 20u00 – Prijs : 15 € – ter plaatse : 18 € – Studenten (vanaf 18 jaar)  8 € op vertoon van studentenkaart – Jongeren (-18 jaar) gratis op vertoon van identiteitskaart – Pass voor de 8 concerten in voorverkoop : 68 €.

www.classissimo.brussels