Cocktails Veuve Clicquot RICH

Deze champagne heeft een eerder zoete toets. Met RICH voegt Veuve Clicquot een vleugje durf en creativiteit toe aan zijn eeuwenoude knowhow: de unieke  ‘So Clicquot Twist’. Veuve Clicquot RICH is een ‘rijke’ wijn waarin suiker gebruikt wordt als smaakversterker. De champagne is niet ontwikkeld om puur te drinken.

Veuve Clicquot heeft zes ingrediënten uitgekozen die de verschillende aspecten van het smaakpalet van de wijn helemaal tot hun recht laten komen: ananas en pompelmoes accentueren de fruitige toets, komkommer, selderie en paprika brengen frisheid en thee zorgt voor een geraffineerde smaak.

COCKTAILS

ANANAS

Doe vijf ijsblokjes in een groot wijnglas. Voeg vijf tot zes ananaspartjes toe. Werk af met gekoelde Veuve Cliquot Rich. Ananas creëert een heerlijk volle smaak met een zure toets, om tegenwicht te bieden aan het romige karakter van de wijn. Het ananasaroma is al aanwezig in de wijn en wordt versterkt met dit ingrediënt.

POMPELMOES

Doe vijf ijsblokjes in een groot wijnglas. Voeg een lange geperste pompelmoeszeste toe. Werk af met gekoelde Veuve Cliquot Rich. De zure smaak van pompelmoes breekt de zoetheid van de wijn, en creëert een uitgesproken frisse toets. Het citrusaroma is al aanwezig in Veuve Clicquot Rich en krijgt een extra boost met dit ingrediënt.

PAPRIKA

Doe vijf ijsblokjes in een groot wijnglas. Voeg drie tot vier reepjes paprika toe. Werk af met gekoelde Veuve Cliquot Rich. De bittere smaak van paprika brengt de volle, romige toetsen van de wijn perfect in evenwicht. Paprika creëert meer frisheid en voegt een kruidig aroma toe aan de wijn.

SELDERIE

Doe vijf ijsblokjes in een groot wijnglas. Voeg vier reepjes selderie toe. Werk af met gekoelde Veuve Cliquot Rich. Net zoals komkommer bevat selderie veel water. Het breekt de zoetheid van de wijn en past tegelijk perfect bij het aanwezige anijsaroma.

KOMKOMMER

Doe vijf ijsblokjes in een groot wijnglas. Voeg drie tot vier schijfjes komkommer toe.  Werk af met gekoelde Veuve Cliquot Rich. Komkommer bevat veel water en creëert een dorstlessend gevoel met een vleugje frisheid. Komkommer breekt de zoetheid van de wijn.

THEE

Doe vijf ijsblokjes in een groot wijnglas. Gebruik een theezeefje of Veuve Cliquot-filter om de theeblaadjes toe te voegen. Giet gekoelde Veuve Clicquot Rich door de filter. Thee zorgt voor een frisse toets en versterkt het bloemenaroma van Veuve Clicquot Rich. Thee met bergamot, zoals earl grey, creëert een uitgesproken verfijnd geheel. Volg het Veuve Clicquot-ritueel en gebruik de bijbehorende filter.