Collection d’Oenoconseil – Primeurs 2016 – Margaux-Pauillac- Saint Estephe 7/9

Château Tour Sieujean – Pauillac

Domein van 8 ha in Saint-Laurent-sur-Médoc, dat zorgt voor aangename wijnen. Op het domein vinden we een oude middeleeuwse toren uit de 10de eeuw die duidt op een erg oude wijngaard. De terroirs genieten van een microklimaat waardoor de bessen een mooie maturiteit meekrijgen.

In 2002 beslisten Catherine en Stephan Chaumont om de coöperatieve waardoor het domein behoorde te verlaten om zelfstandig ruimere aandacht te kunnen besteden aan de traditionele médocaine teelt en meer respect voor de natuur te kunnen opbrengen.

De terroirs liggen op een ondergrond van graves garonnais zodat de ranken een maximale opbrengst garanderen. Château Sieujean 2016 is een assemblage van 80% Cabernet sauvignon en 20% Merlot.

In het glas een leuke pleureur die in de neus zorgt voor aroma’s van rode bessen en zwart fruit. Ondanks een solide structuur bij aanzet vermengd met subtiele tannines blijft de wijn bij de afdronk ietsje te vluchtig. Bij verdere rijping zorgt het fruit ongetwijfeld voor een aangename wijn.

Productie 20.000 flessen – 23€ TTC

Château la Croix de Pez – Saint-Estephe

Een van de oudste wijnhuizen van de benaming Saint-Estephe dat reeds in 1452 wordt weergevonden met Jean de Briscos als verantwoordelijke dat later in handen komt van de familie de Pontac die ook aan het roer staat in Château Haut-Brion. Tijdens de Franse revolutie wordt het domein genationaliseerd waardoor het in de 19de en 20ste eeuw meerdere eigenaars kent. Sinds 1995 kent het domein van 38 ha, aangekocht door Champagnehuis Roederer, een rustige ontplooiing. De terroirs bestaan uit 3 licht verschillende ondergronden met vooral argilo-calcaire elementen. Na de aankoop werden door Champagne Roederer een aantal vernieuwingen doorgevoerd o.m. in de cuves.

Château La Croix de Pez 2016 is een assemblage van 40% Merlot en 60% Cabernet Sauvignon die zorgt voor leuke fruitige aroma’s met frisse aanzet boordevol elegante toetsen. In de mond mooi harmonieuze smaakaccenten met een aangenaam pittige structuur.

Productie 30.000 flessen – 17.5€ TTC

Château Charmant – Margaux

Dit domein van 4ha69 bestaat sinds het begin van de 19de eeuw en is in handen van de familie Renon. Het domein wordt omringd door meerdere grote wijnhuizen en beschikt over ranken met een gemiddelde ouderdom van 55 tot 60 jaar.

De assemblage van 50% Merlot, 45% Cabernet Sauvignon en 5% Petit Verdot zorgt in het glas voor een donkere rode kleur. In de neus fruitige geconfituurde aroma’s van o.m. zwarte bes en rood fruit. In de mond een volronde aanzet met subtiele maar toch elegante houttoetsen die mooie bewaarwijnen uitstralen.

Productie 19.000 flessen – 16€ TTC.