Collection d’Oenoconseil – Primeurs 2016 – Moulis en Médoc -Saint Julien 8/9

Château La Bridane – Saint – Julien

Domein opgericht op het einde van het ‘oude regime’ door de abt Bridane die tegelijk ook molenaar was in Reignac, dat ondertussen door St Julien werd opgeslorpt. Door de combinatie van twee beroepen kon hij eigenlijk zijn politieke overtuiging verdoezelen waardoor hij beide activiteiten ongestoord kon verderzetten. Het domein van 15 ha wordt momenteel beheerd door Bruno Saintout.

Op een ondergrond van graves garonnais vinden we aanplantingen terug van Merlot, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot. Château La Bridane 2016 is een assemblage van 40% Merlot, 50% Cabernet Sauvignon en 10% Petit Verdot.

Een leuke kleur in het glas wordt aangevuld door gezellige fruitige aroma’s in de neus, aroma’s die ook in de mond hun fruitigheid bewaren en worden aangevuld door een aangename finesse.

Productie 50.000 flessen – 23€ TTC

Château Caroline – Moulis en Médoc

Deze wijngaarden op een ondergrond van argilo-calcaire stammen uit de gallo-romeinse periode kregen een indrukwekkend kasteel in het begin van de 19de eeuw. Het domein behoorde vroeger tot Château Lestage maar vormt sinds 1964 een aparte benaming en kreeg de naam van een van de kleindochters van Marcel Chanfreau. Het domein wordt uitgebaat volgens de principes van een beredeneerde landbouw met duidelijk respect voor het evenwicht tussen plant en natuur.

Château Caroline 2016 is een assemblage van 38% Cabernet Sauvignon en 62% Merlot. In het glas een stevige rode kleur die in de neus aroma’s losweekt van zwart fruit, kersen en pruim. Fruitige toetsen die een mooie structuur vormen met subtiele extraatjes van hints van vijgen. In de mond een volronde, volgroeide aanzet met fijne tannines. Ongetwijfeld een uitgesproken bewaarwijn.

Productie 30.000 flessen – 13-15€ TTC.

Château Chemin Royal – Moulis-en-Médoc

Domein van 6ha met relatief jonge ranken, circa 20 jaar, dat eveneens tot de familie Chanfreau behoort. De terroirs bestaan uit graves pyrenéennes op calcaire residuen. Geeft een mooie stevige kleur in het glas en zorgt voor leuke fruitige aroma’s in  de neus. In de mond karaktervol met volronde aanzet en elegante hints met subtiele houttoetsen.

Productie 30.000 flessen – 13-15€ TTC.