Amstel Boathouse lanceert jouw plek aan de Amstel

Vernieuwd paviljoen brengt hospitality terug naar Martin Luther Kingpark. Het voormalige Mirandapaviljoen in het Martin Luther Kingpark is getransformeerd naar Amstel Boathouse, een onderscheidend restaurant en evenementenlocatie. Na een grondige verbouwing is het historische pand uit 1887 op een unieke ligging in Amsterdam klaar voor de toekomst. Met een sfeervol restaurant voorzien van een groot terras, een overdekte veranda, een aanlegsteiger en acht verschillende zalen, biedt Amstel Boathouse voor iedereen een bijzondere plek aan de Amstel.

Unieke plek met groot potentieel

Amstel Boathouse is het initiatief van Pim Pronk en Jeanine Geurts. Jaarlijks exploiteren zij in het winterseizoen Ice*Amsterdam, de ijsbaan op het Museumplein. Beiden hebben een grote liefde voor bijzondere horeca- en evenementenlocaties. Toen zij de kans kregen om het voormalig Miranda Paviljoen aan de Amsteldijk over te nemen, grepen ze die met beide handen aan. De bijzondere locatie, gunstige aanrijroute, een eigen aanlegsteiger en parkeerterrein in combinatie met een groot terras en een riante evenementenruimte in Amsterdam bieden enorm potentieel. Het koppel deed inspiratie op in New York bij The Loeb Boathouse Central Park en ging vervolgens met het pand aan de slag. Het oubollige interieur maakte plaats voor een sfeervolle ambiance met een nautische knipoog. De historische elementen van het pand werden in ere hersteld en de veranda kreeg een upgrade.

Culinair hoogstaande gerechten

Op deze onderscheidende locatie willen de ondernemers een menu serveren die bijdraagt aan de bijzondere beleving. Dit resulteert in een menukaart met culinair hoogstaande gerechten die op beeldschone wijze worden gepresenteerd tegen verrassend toegankelijke prijzen. De gerechten worden bereid op een klassieke, Franse basis en veelal met seizoenproducten. Dinergerechten kunnen in hele en halve porties worden besteld. Ook aan de kinderen is gedacht. Het restaurant heeft een speciaal kindermenu, beschikt over kinderstoelen en heeft een speelruimte met oud Hollandse spellen. Bij mooi weer kunnen gasten lunchen en dineren op het terras en een bbq reserveren waarop de gerechten worden bereid.

Uit het water en van het land

De Boathouse signature dish is de plateau fruit de mer met kokkels, vongole, scheermes, halve kreeft, oesters, mosselen, warme kreeft en gebakken gamba’s. Daarnaast serveert het restaurant ‘uit het water’ verschillende visgerechten en de vangst van de dag. Aanrader is de Kabeljauw Tandoori; een kabeljauwhaas met een krokante korst van tandoori kruiden, hangop met citrus en noten. Ook de vleesliefhebbers en vegetariërs worden op hun wenken bediend met ‘gerechten van het land’. Verrassend is de huzarensalade; een klassieke salade met vadouvan, granny smith, kalfstong en krokant gebakken zwezerik.

Onderscheidende evenementenlocatie

Achter het restaurant bevinden zich acht zalen in verschillende stijlen en omvang. Zij zijn vernoemd naar de namen van de imposante spiegelretourschepen van de VOC. De stijlvolle zalen hebben eigen faciliteiten en kunnen in verschillende combinaties worden ingezet voor 12 tot 900 personen. De catering wordt door Amstel Boathouse zelf verzorgd waarbij wordt gewerkt met verse producten van lokale leveranciers. Ook hier draagt de combinatie van de ambiance en het niveau van het eten en drinken bij aan het ultieme gevoel van hospitality.

Overige informatie over Amstel Boathouse

Openingstijden restaurant 10:00 – 23:00 (zon-don), 10:00 – 24:00 (vrij-zat) – Openingstijden evenementenlocatie op aanvraag

Amsteldijk 223, 1079 LK Amsterdam – Telefoon +31 (0)20 22 11 505

www.amstelboathouse.nl