Coole Papa of “vintage Dad” – Porto Graham trekt vaderdag door na 11 juni

Op enkele weken van Vaderdag, stelt Porto Graham’s twee nieuwe cuvées voor die bijzonder geschikt zijn om de papa’s te vieren. Een 2012 Late Bottled Vintage voor de liefhebbers van grote millésimes en de “10 year Old Tawny” die licht gekoeld wordt gedronken. Porto is veel meer dan wijn, het is een ritueel en een moment van puur genot.

Graham’s 2012 Late Bottled Vintage: mijn vader wordt beter met de jaren.

2011 is warmer dan gewoonlijk en is een jaar van uitzonderlijke kwaliteit in de Dourovallei. De druivenpluk gebeurt onder een prachtige blauwe hemel, na enkele welgekomen regenbuien in augustus. De druiven van Graham’s worden uiteindelijk in optimale omstandigheden naar de pers gebracht. Charles Symington, oenoloog van het merk Graham’s, beslist om zijn wijn gedurende meer dan vier jaar te laten rijpen in eikenhouten vaten, wat zijn ontwikkeling zal begunstigen. De late bottled vintage laat vervolgens toe om deze prachtige millésime te drinken van bij zijn commercialisering.

2011 is het jaar waarin duizenden Belgische mannen vader geworden zijn voor de eerste keer, of de tweede, of de derde… Het is misschien het jaar van hun welverdiende pensioen, of, omgekeerd, van een nieuwe professionele uitdaging. 2011, is, wie weet, het jaar van de mooiste ontmoeting in hun leven, die vervolgens tot de geneugten van het vaderschap zal leiden.

De Graham’s 2011 Late Bottled Vintage zal dan symbool staan voor dit prachtig jaar, onder vorm van het ideale geschenk voor vaderdag. Deze ondoorzichtige en diepkleurige wijn met robijnrode glanzen roept donkerrode vruchten op, met enkele bloemige toetsen en een vleugje verse munt. De aroma’s van zwarte bessen beklemtonen het complexe karakter, dat schommelt tussen kracht en finesse.

Is papa een levensgenieter? Hij kan deze millésime degusteren met een stuk zwarte chocolade of wat kaas, zoals cheddar of geitenkaas. Er zijn voldoende passende gelegenheden om te genieten van deze 2011. En vergeet niet, een fles van dit prachtig brouwsel zal hem vreugde en genot schenken die veel verder zal reiken dan Vaderdag. Het is aan u om vreugdevolle momenten te bedenken voor “Vintage Dad”. Te koop bij Delhaize – aanbevolen prijs €14,99

Grahams’s « 10 year Old Tawny » is na 10 jaar nog altijd even cool

Er kan heel wat gebeuren op 10 jaar tijd. Maar wanneer vakmanschap, overgebracht van generatie op generatie, stoelt op een vernuftige assemblage en rijping en wanneer uitmuntendheid een drijfveer is, verkrijgt men, na 10 jaar, een betoverende tawnywijn, waarvan de kwaliteit even verleidelijk als onberispelijk is. Of men nu een jonge vader of veertiger is in de fleur van zijn leeftijd, heeft de teller maar weinig belang, voor zover men cool en relaxed is gebleven.

Deze 10 jaar oude porto staat dan ook symbool voor hij die met de jaren beter is geworden, zonder zijn zachtheid en tederheid te verliezen, zoals de toetsen van honing en vijg die hem kenmerken. Schenk hem dan ook met een rijk dessert, zoals appeltaart met kaneel. En vergeet niet hem een beetje te koelen, hij wordt namelijk “cool” gedronken”.

Sinds het begin van dit nieuwe millennium blijft de Graham’s Year Old Tawny de internationale onderscheidingen aaneenrijgen. Deze porto cadeau doen aan uw echtgenoot, partner of vader is een gelegenheid om hem eens te onderscheiden, met dit vriendschappelijk knipoog: “binnen 10 jaar, zul je een nóg betere papa zijn!” Te koop bij Delhaize – aanbevolen prijs €19,99

Graham’s, al bijna twee eeuwen uitmuntendheid

Het merk Graham’s werd opgericht in 1820 in de Dourovallei door de broers William en John Graham. Vandaag wordt het merk over de hele wereld erkend als een van de belangrijkste portwijnen. Graham’s dankt zijn faam aan de unieke kwaliteit van zijn druiven, die afkomstig zijn uit vijf emblematische Quintas: Quinta dos Malvedos, Quinta do Tua, Quinta das Lages, Quinta da Velha en Quinta do Vale de Malhadas. Ze genieten allen van de troeven van een warm en droog microklimaat, gecombineerd met een schaliebodem die men enkel in deze regio terugvindt. Kwaliteit en duurzaamheid kun je niet improviseren, je moet het verdienen. www.grahams-port.com