Côtes du Rhône wijnen palmen België in van 1 tot 31 oktober

HET RHÔNE WINE FESTIVAL, DAT GELIJKTIJDIG IN HET VERENIGD KONINKRIJK EN DUITSLAND DOORGAAT, WERKT SAMEN MET EEN SELECTIE VAN DE BESTE WIJNBARS, WIJNHANDELS EN CULINAIRE SPECIAALZAKEN

In de maand oktober valt er niet te ontsnappen aan de Côtes du Rhône wijnen, zowel in ons land als in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland niet.

Belgische wijnliefhebbers en consumenten kunnen verspreid over het land een gevarieerd aanbod van witte, rosé en rode wijnen uit de Rhônevallei ontdekken bij tal van wijnhandels en wijnbars die samenwerken met enkele culinaire speciaalzaken en restaurants. Een ontdekking van deze terroirwijnen en kwaliteitsvolle artisanale producten in een gezellig kader.

Het startschot van het festival wordt gegeven op 1 oktober tijdens een exclusief evenement in Sanba, op het Eilandje in Antwerpen in samenwerking met een partner van het festival, Magnus Wijnen.

De sterren van het festival zijn de wijnen, van zeer toegankelijke cuvées tot de pareltjes van de wijngaarden die Avignon omringen; tijdens het festival kies je vanaf 1 oktober tot het einde van de maand zelf je favoriete degustatiemoment uit : overdag, na het werk, tijdens het weekend, in combinatie met heerlijke kazen of een variatie van streekproducten, voor simpelweg het proeven in goed gezelschap of het uitbreiden van je wijnkennis. En het is natuurlijk ook de perfecte gelegenheid om je wijnkelder aan te vullen.

Enkele van de deelnemende zaken zijn Wine Bar Dito in Hasselt, Qualivino in Lier (proeverij en masterclass), de Brusselse wijnbar Titulus (op het programma degustaties met artisanale Griekse specialiteiten) en Lelièvre in Antwerpen.

In samenwerking met 4 experts

Het Rhône Wine Festival werkt voor deze editie samen met vier grote talenten uit de Belgische wijnwereld : Vicky Corbeels (Winelady of the Year 2015) : Vicky zal enkele masterclasses over uiteenlopende thema’s voor het grote publiek animeren bij oa Magnus Wijnen (Kontich) en Wijnen De Clerck (Kortrijk); Fabrizio Bucella, Catherine Jarbinet en Philippe Berger : drie talentvolle sommeliers zullen instaan voor de masterclasses en degustatie ateliers die gepland staan voor het Franstalige gedeelte van het land.

Enkele belangrijke initiatieven: 10 oktober: 20 uur Caviste Lelièvre Antwerpen: masterclass – 26 oktober: 15 uur Magnus wijnen Antwerpen : materclass – 4 oktober 19 uur Qualifino Lier : masterclass – 3 oktober 18.30 uur Wijnen De Clerck Kortrijk : masterclass – 17 oktober 18 uur Wijnen Patrick Jublou Bierbeek :masterclass – 10 oktober 19 uur Wijnen Le Sud Aarschot: wine & dine. Wine Bar Dito Hasselt en Wines4you Lotenhulle organiseren op een nog te bepalen datum eveneens een wine & dine evenement.

Het volledige programma vindt men op : https://rhonewinefestival.be/nl