Creëer een sfeervol interieur met raamdecoratie van hout

Een interieur kun je zien als de optelsom van alle elementen binnen een ruimte. Natuurlijk zijn er elementen die wat meer invloed hebben, maar al met al bepaalt alles samen wat voor interieur er ontstaat. Ook raambekleding kan een flinke invloed hebben op de algehele uitstraling van je interieur. Een goed voorbeeld hiervan zijn houten lamellen op maat. Niet alleen kunnen ze op maat gemaakt worden voor je interieur, maar ook elementen zoals de kleur kunnen aangepast worden om nog beter bij je interieur te passen. Ook heb je de keuze qua type hout. Zo kun je op diverse manieren een sfeervol interieur doen ontstaan. 

Houten lamellen binnen een industrieel interieur

Eén van de manieren waarop je houten lamellen kunt inzetten is binnen een industrieel interieur. Binnen een industrieel interieur wordt er gebruik gemaakt van donkere kleuren, bijvoorbeeld zwart en antraciet. Ook wordt er gebruik gemaakt van robuuste en authentieke materialen die qua uitstraling doen denken aan de oudere fabrieken van vroeger. Materialen zijn niet afgewerkt, maar behouden hun natuurlijke uitstraling. Houten lamellen passen hier perfect bij als je hierbij kiest voor lamellen van de houtsoort abachi. Dit is een stevige houtsoort die je niet alleen brede lamellen oplevert, maar die ook een robuuste uitstraling heeft door de prominent aanwezige houtnerf. 

Bamboe lamellen voor een rustig sfeervol interieur

Prefereer je juist een wat rustigere uitstraling voor je interieur? In dat geval kun je er voor kiezen om te kiezen voor houten lamellen die gemaakt zijn van bamboe. Deze houtsoort, die we voornamelijk associëren met de panda, is van zichzelf licht en geeft de lamellen hierdoor ook een lichtere uitstraling. Lamellen van bamboe zijn een stuk dunner in vergelijking met de lamellen van abachi. De uitstraling die je hiermee laat ontstaan is rustig doch sfeervol. Hierdoor is dit een goede optie voor zowel een landelijk als een klassiek interieur. 

Houten lamellen binnen een sfeervol en modern interieur

Hierboven toonden we je al dat de keuze die je maakt qua houtsoort voor je lamellen een flinke impact heeft op de uiteindelijke uitstraling. Het mooie is wel dat je ze allemaal kunt gebruiken om sfeer te creëren. Als je een houtsoort zoekt die goed past binnen moderne interieurs, is basswood een goede keuze als houtsoort voor je lamellen. Deze lamellen met dit hout vallen op door hun egale afwerking en de diverse kleuren waar je uit kunt kiezen. Zo heb je nog meer invloed op de uitstraling van deze houten lamellen. Er zijn diverse winkels waar je jouw lamellen in diverse houtsoorten kunt bestellen, waaronder Inhuisplaza.