Radisson hotelgroup breidt uit in Polen

Radisson Hotel Group is van plan zijn portfolio in Polen verder uit te breiden. Dit jaar nog opende de groep het Andersia Hotel & Spa Poznań, een onderdeel van het Radisson Individuals en Radisson RED Gdansk hotel dat al in het land is. Verdere openingen zijn gepland voor de komende maanden. Radisson Hotel Group heeft een portfolio van 23 hotels, goed voor meer dan 5.200 kamers, in exploitatie en in ontwikkeling, in Polen.

De unieke gevarieerde portefeuille van de groep in Polen bestaat uit 17 hotels in het middenklasse- tot luxesegment, in stedelijke gebieden en in vakantiebestemmingen. Deze diversiteit heeft Radisson Hotel Group zeer veerkrachtig gemaakt voor veranderende reisbehoeften, die vooral tijdens de pandemie voelbaar waren. Radisson Hotel Group exploiteert hotels onder de merknamen Radisson Collection, Radisson Blu, Radisson en Park Inn by Radisson, en introduceerde onlangs twee nieuwe merken op de Poolse markt: Radisson RED, het upscale lifestyle merk van de groep met informele service en opvallend design, en Radisson Individuals, een aanvullend merk op de andere bestaande merken in het portfolio. Radisson RED Gdansk opende in augustus 2022 en is gelegen op het Granary Island van Gdansk. Andersia Hotel & Spa Poznań, een lid van Radisson Individuals opende ook in augustus 2022 en is het toonaangevende hotel in Poznań.

Radisson Hotel Group in Polen onderscheidt zich van zijn gelijken door zijn leidende positie in Poolse vrijetijdsbestemmingen. Beginnend met de opening van Radisson Blu Resort, Swinoujscie in 2017, heeft de Groep zijn vrijetijdsportfolio gestaag laten groeien. De recente ondertekening van Radisson Resort & Suites Ustronie Morskie en Radisson Serviced Apartments Krakow zijn de lancering van de nieuwe serviced-apartments uitbreiding van de groep in Polen onder het Radisson merk. De groep introduceerde onlangs zijn luxemerk Radisson Collection in het land met de rebranding van het voormalige Radisson Blu Hotel, Warschau naar Radisson Collection Hotel, Warschau na een uitgebreide renovatie, waardoor het gepositioneerd werd als een van de toonaangevende hotels in Warschau.

Radisson Hotel Group zet zijn groei- en expansieplannen in Polen voort en heeft een sterke pijplijn met openingen gepland voor de komende maanden. Begin 2023 opent Radisson Blu Resort & Conference Center, Ostroda met uitgebreide vrijetijds-, conferentie- en vergaderfaciliteiten. In de zomer van 2023 zullen Radisson RED Krakow en Radisson Apartments Krakow worden geopend, beide onderdeel van het Unity Centre business complex. In 2024 plant de Groep de opening van een luxe resort aan de Baltische kust met Radisson Blu Resort, Miedzywodzie. Radisson Resort & Suites Ustronie Morskie wordt de 23e accommodatie van de groep in Polen en het achtste resort, waarmee de positie van Radisson Hotel Group als de toonaangevende internationale resort-exploitant in het land wordt versterkt. De opening is gepland in 2025.