Cru Bourgeois 2013 – Saint-Estèphe – Château Tour de Pez

Domein van 30 ha eigendom van SAS Château Tour de Pez, op ondergrond van graves van de Gironde en argilo-kalkachtige residuen waarbij naargelang het wijnras, 8500 tot 10000 ranken per hectare worden aangeplant. Ruim 59% van de oppervlakte bestaat uit Merlot, 37% Cabernet Sauvignon en 4% petit Verdot met een rendement van amper 18 hl per hectare.

Het millésime 2013 bestaat uit 50% Merlot, 45% Cabernet Sauvignon en 5 % Petit Verdot van ranken met een gemiddelde ouderdom van 36 jaar. Na de manuele oogst is er een traditionele vinificatie gevolgd door rijping van 14 maand op eigen vaten uit het departement Allier, 30 % nieuwe eik. Productie van 45.000 flessen, in België verdeeld door Millésima, Barik, Maison des Vins Fins.

De wijn toont een stevige rode mantel in het glas, creëert in de neus vranke accenten van zwart fruit gekoppeld aan jeugdige karaktertrekken. In de mond volronde aanzet, licht vettige toetsen met mooie aroma’s, subtiele accenten van cacao, tabak en hout. Zeer aangename en lange afdronk, klassewijn met grote bewaarcapaciteit. www.tourdepez.com