Casa Conservas – Themazondag !

Bom Dia, In Antwerpen is er altijd iets te beleven. Culturele voorstellingen, shoppen, musea, uitgaan, gezellige restaurants… We verwelkomen je graag in onze Zuiderse tapasbar vlakbij het Eilandje voor lunch of diner. Op de menu kan je Spaanse en Portugese specialiteiten vinden zoals manchego, jamon, chorizo, calamares, gamba’s,… . Onze favoriet is de vis uit conserven. We laten je ansjovis, makreel, tonijn en sardien herontdekken. Daarbij serveren we met veel plezier een sherry of wijn. Je kan deze delicatessen niet alleen ontdekken in het restaurant maar er via de webshop ook thuis van genieten.

VILA REAL DE SANTO ANTONIO

Sinds 1853 produceert dit merk 55 verschillende versies van ingeblikte vis. Naast de vis in biologische olijfolie kan je ook speciale combinaties vinden zoals kabeljauw in Portugese saus of makreel in tomatensaus. Vanaf 4,5 euro per blik.

Heimwee :

Nog tot 3 september kan je gratis de tijdelijke kunsttentoonstelling Heimwee, (tussen troost en trots) bezichtigen.  Je kan deze tentoonstelling bezoeken van dinsdag t.e.m. zondag tussen 10 en 17u. Ze is te vinden in de hangar van het Red Start Line Museum.

Heimwee. We voelen het allemaal wel eens. Maar hoe omschrijf je het? 9 opkomende kunstenaars gaan voor een eigentijdse expressie. Het museumbezoek kan je afronden in Casa Conservas, een ideale kans om culinair en gezellig na te praten en je indrukken en ervaringen te delen.

Tonijnballetjes

Hou je ook van koken en lekker eten? Deze tonijnballetjes zijn lekker bij een puree of in een salade.

Recept:

Ingrediënten (voor 20 balletjes) : 2 blikjes tonijnfilet met rode paprika (of een ander blikje tonijn van Santa Catarina) – 1 sjalotje – 1 teentje knoflook – 35 g ongezouten boter – 30 g tarwebloem – 100 ml melk –  ½ theelepel tomatenpuree – 7 g gehakte peterselie – zout en peper – paneermeel –  1 ei – olie om te frituren

Bereidingswijze : Snipper het sjalotje en pers de knoflook. Doe dit samen met de boter in een pan en fruit zachtjes. Mix de bloem erdoor. Voeg dan de melk toe en roer het goed door tot het stevig wordt. Voeg de tomatenpuree en de uitgelekte tonijn toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat het koken totdat het deeg los begint te komen van de pan. Voeg de gehakte peterselie toe. Roer goed door elkaar. Doe het deeg in een kom, dek de kom af met vershoudfolie en plaats het in de koelkast om af te koelen en stevig te worden.  Maak kleine balletjes van het deeg. Haal ze door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Frituur de kroketten in hete olie. Leg ze na het bakken op keukenpapier. Bom apetite!

Themazondag:

Zondag 2 juli is het weer tijd voor een nieuwe themazondag. Casa Conservas biedt een unieke gelegenheid om een ganse middag te genieten van minder gekende Spaanse tapas. Reserveren is nodig en kan via info@casaconservas.be . Aanvang 13u00 –  35 euro per persoon exclusief dranken.

Vejo você em breve!

Casa Conservas – Varkensmarkt 1 – Antwerpen 2000