CUIT – Overijse

Dat CRU niet stilstaat, bewees het met de komst van de tweede vestiging in Wijnegem 2 maanden geleden. De versmarkt gaat verder met de opening van het eethuis ‘CUIT’ in CRU Overijse op 29 juli. De rode draad? Eenvoudige, verse en kwalitatieve fastfood bordjes-  die nog eens graag gedeeld worden ook.

11 metiers. CRU verzamelt 10 ambachten onder één dak. Aan eenvoudige, authentieke en buitengewoon goede voedingsproducten dus geen gebrek. Maar dat je deze nu ook nog eens ter plekke kan nuttigen in goed gezelschap is helemaal mooi meegenomen. Dat brengt ons tot het 11e metier, ‘CUIT’; het eethuis bevindt zich in een bijhuis van de CRU vierkantshoeve en is te bereiken via een aparte ingang. Je kan er terecht voor een lekker ontbijt, snelle lunch of gezellige apéro. ‘CUIT’ kan 40 personen bedienen. Schijnt het zonnetje? Vlij je dan neer op het terras op het binnenplein.

Sharing is caring: Geen kaart of vaste gerechtjes, maar keuze te over aan verse vis, vlees en smaakvolle groentjes. De suggesties kan je lezen op het bord en verder combineer je zelf naar hartenlust. Fans van tapas en foodsharing kiezen samen verschillende bordjes en gaan collectief op culinaire ontdekkingstocht. De keuken volgt de seizoenen en garandeert altijd verse, buitengewoon goede producten.

Bij het binnenkomen, word je verwelkomd door de CRU Gastheer die je wegwijs maakt in de keuzemogelijkheden. Ben je benieuwd over de suggesties dan kan je makkelijk een kijkje nemen in de speciale etalage die werd ingesteld, etalage waar alle producten trouwens worden uitgestald. Je kiest je vis, vlees of groenten en vervolgens tovert de kok in een ruime open keuken zodat je eventueel alle bereidingen van nabij kan gadeslaan, je keuzes met liefde om tot een heerlijk gerecht.

De grote schuur wordt getooid met lange, authentieke tafels voor 8 tot 10 personen en enkele hoge degustatietafels. Zij die het een ietsje intiemer willen nemen plaats aan de kop van de tafel maar het is niet ongebruikelijk dat gasten toenadering zoeken om hun mening te delen of gewoonweg net als op de markt, een praatje te slaan.

Zodra je bestelling klaar is kan je deze aan de keuken afhalen en kan het smullen beginnen. Het uitgangspunt van Cuit is een lekkere en gezellige maaltijd te serveren waarbij alle ingrediënten samen worden klaargestoomd. Je kan Cuit eveneens omvormen tot een klassiek restaurant waar je kiest voor een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Gegadigden doen er in dit geval best aan om hun keuze met enig tijdverschil te splitsen in meerdere bestellingen – je kan hiervoor ook de hulp inroepen van de Cru-gastheer of Cru-gastvrouw- zo niet wordt alles samen opgediend en gaan de smaken en aroma’s van het hoofdgerecht jammer genoeg verloren tijdens een onaangenaam afkoelingsproces.

Wij kozen bij onze proeverij voor mosselen bouchot en een Simmenthalersteak met kruidenboter. De mosseltjes waren heerlijk warm met geurige en kruidige toetsen en een gekleurd assortiment ui-ringen. De Simmenthaler bleef mooi rosé, prettig gegrild met delicate smaaktoetsen. Een leuke mix van diverse tomaatsoorten, boterboontjes en franceline aardappelen met kruidenzout zorgde voor een mooi garnituur.

Privé onder de nok. Wie wil vergaderen in een hip decor, kan vanaf september terecht in de privézaal van ‘CUIT’. In de nok van de oude schuur kan je vergaderen onder de authentieke houten balken. Voor een originele lunch of lekkere catering kan je terecht bij de keuken van het eethuis.

Cuit – Brusselse steenweg 374 – 3090 Overijse – tel 02-686 00 26 – www.cru.be.

De openingsuren van ‘CUIT’ lopen gelijk met die van de versmarkt. Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag  11:30 – 18:30, vrijdag, zaterdag en zondag 9:00 – 18.30. Ontbijten kan op vrijdag, zaterdag en zondag. De lunch en apéro (of afterwork of pré-diner) vloeien in elkaar over.

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

grote eetruimte en dito tafels

attent en gezellig onthaal

mooie dagverse producten

gevarieerd smaakpalet

In de marge van het verhaal even aanstippen dat de Colruytgroep waartoe Cru en Cuit behoren, medio september een 3de Cru vestiging opent in het Gentse, vestiging die meteen ook een 2de Cuit-restaurant zal aanbieden.