DE JRE lanceren hun 20 handen galadiner

In het domein van het kasteel van Arondeau, waar één van hen nu de dienst uitmaakt, organiseren de Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) hun eerste galadiner met 20 handen. Een première die het begin van een traditie kan worden.

In het prestigieuze domein van Arondeau waar de keuken in handen is van Benoît Neusy (ex-L’Impératif) organiseren de Jeunes Restaurateurs d’Europe van België hun eerste galadiner met 20 handen. Het gebeuren kreeg de naam “Fine Dining with JRE” en gaat door op zondag 25 september 2016 vanaf 19 uur. Het wordt een 6-gangen menu aangevuld met hapjes en zoete lekkernijen die allemaal gerealiseerd worden door een lid van de JRE die aanwezig zijn die avond.

Voor Steven Dehaeze, voorzitter van de JRE, dient het gebeuren een dubbel doel : « enerzijds het talent van onze chefs tonen en anderzijds diegenen in de kijker zetten die voor onze chefs onmisbaar zijn : de leveranciers.” Het menu blijft weliswaar een verrassing maar als men de namen van de partners van de JRE kent met o.a. Rougié voor de foie gras en de kreeft, Pommery voor de champagne, Valrhona voor de chocolade is het wel duidelijk dat er de hele avond mooie en lekkere gerechten zullen opgediend worden.

Die avond treden o.a. aan : Lisa Calcus (Les Gribaumonts), Martin Volkaerts (L’Amandier), Kristof Coppens (A Priori), Franky Vanderhaeghe (L’Hostellerie Saint-Nicolas). Dit uitzonderlijke gala staat open voor iedereen en kan 300 disgenoten verwelkomen. De prijs van 175 euro all-in geldt voor de gerechten en de dranken. Er wordt voorzien in overnachting, shuttlediensten en andere faciliteiten. Meer informatie over die mogelijkheden staat op de Facebookpagina van de JRE.

Dit initiatief is een première en als het succesvol is zal het om de twee jaar herhaald worden. Het programma laat daar alvast geen twijfel over bestaan.

Adres: Domaine d’Arondeau – Rue d’Arondeau n°29 – 7601 Roucourt – www.jre.be.  Info en reservatie : https://www.facebook.com/JREbelgium – http://jre.hoggart.eu/event/fine-dining-with-jre-2016-2/