Culinair concept Serre in Brussel

Culinair concept ‘Serre’ strijkt in oktober neer op het dak van de Koninklijke Bibliotheek van België

 

De horeca- en evenementensector bewees de voorbije maanden dat het creatief uit de hoek kan komen en pop-up bars en nieuwe restaurantconcepten krijgen veel volk over de vloer. Ook ‘Serre’, dat in mei en juni neerstreek in de tuin van het Kasteel van Ooidonk, was een schot in de roos. Het Gentse evenementenbureau Porta Mundi breidt nu een vervolg aan het succesverhaal. “Vanaf oktober kunnen gasten in tien glazen huizen op het dak van de Koninklijke Bibliotheek van België lunchen of dineren. We bieden ze een viergangenmenu van een topchef en een adembenemend zicht op onze hoofdstad. Deze keer is er ook een speciale formule voor duo’s en groepen tot twaalf personen’, licht bedenker Michiel Vanderheyden toe.

Het restaurantconcept ‘Serre’ komt van het Gentse evenementenbureau Porta Mundi, dat van 8 mei tot 13 juni georganiseerd werd in de tuin van het Kasteel van Ooidonk. Michiel Vanderheyden: “Het idee ontstond tijdens de lockdown. We wilden tonen dat je wel degelijk op een veilige manier mensen kan laten genieten van een unieke culinaire ervaring en zo memorabele momenten kan creëren. De interesse was meteen groot. In een mum van tijd waren al onze serres geboekt. We mochten in een feëerieke setting zo’n 4500 gasten verwelkomen.”

Tijdens juli en augustus konden bedrijven en particulieren de serres ook zelf huren om een pop-up restaurant in te richten. Daarbij werden ze van A tot Z ontzorgd, inclusief professionele bediening. “We willen zoveel mogelijk mensen de kans geven om deze beleving te ervaren. En nu komt er nog een vervolg op het dak van de Koninklijke Bibliotheek van België. Net als het Kasteel van Ooidonk ademt deze plek geschiedenis en prestige. Het innovatieve karakter van ‘Serre’ zorgt voor de perfecte symbiose tussen oud en nieuw. En natuurlijk is het uitzicht fantastisch.”

Unieke netwerkmogelijkheid

Porta Mundi zal op het dak in totaal tien serres plaatsen. Nieuw is de formule voor duo’s en groepen tot twaalf personen. En ook bedrijven kunnen er terecht om een event te organiseren. “Het verlangen om terug fysiek te netwerken is immers groot. Wie het concept wil boeken, wacht best niet lang om een plaats te reserveren, zo leert de ervaring”, aldus Michiel Vanderheyden.

Om een tafel te reserveren in één van de serres op het dak van de Koninklijke Bibliotheek van België ga je naar www.serrepopup.be. Een lunchmenu kost 65 euro per persoon. Voor een diner betaal je 90 euro per persoon.

Bedrijfsaanvragen voor events kunnen via hello@serrepopup.be.