Sergio Herman en Belgisch quinoa granola merk La Favo lanceren exclusieve granolas

» La Favo biedt 100% natuurlijke quinoa granola, baked in Belgium – » Kan verwerkt worden in al je gerechten – » Unieke samenwerking met Sergio Herman zorgt voor 3 nieuwe premium smaken – » Geïnspireerd door Sergio’s roots in Cadzand en de unieke ingrediënten die de kust te bieden heeft.

Sterrenchef Sergio Herman lanceert samen met het Belgisch quinoa granola merk La Favo drie exclusieve granolas. La Favo, het geesteskind van Belgische onderneemster Bie Verheye, maakt 100% natuurlijke quinoa granolas, handgebakken in België en zonder geraffineerde suikers. Met de samenwerking tussen de twee ondernemers komen daar nu drie culinaire creaties bij. Die zijn geïnspireerd op de Zeeuwse roots van Sergio Herman en telkens opgebouwd rond producten van hier, zoals Belgische quinoa.

3 smaken

De drie exclusieve smaken – Noten & Duindoornbes, Boekweit & Bessen en Chocolade & Pistache – zijn gezamenlijk ontwikkeld door Sergio Herman en La Favo. Je vindt in de granolas de vertrouwde ingrediënten terug die Sergio doorheen zijn carrière in zijn recepten gebruikt. Met quinoa als basis wordt de rode draad uit het La Favo gamma verder gezet. Het resultaat is een prachtig smaakevenwicht met aandacht voor pure ingrediënten. Een ware culinaire ervaring, waarbij de ambachtelijke bereidingswijze centraal blijft staan.

Bij de ontwikkeling van de smaken is veel aandacht gegaan naar het gebruik van lokale producten. Zo wordt in één van de smaken de duindoornbes gebruikt. Een prachtig fris zuurtje dat groeit in de Zeeuwse duinen. Een echte favoriet van Sergio die heerlijk combineert met de warme smaken van geroosterde noten. Verder wordt in elk van de granolas Belgische quinoa gebruikt. Daarmee steunen de ondernemers niet alleen de lokale landbouw, de productieketen wordt er ook door verkort, wat zorgt voor een duurzaam verhaal.

De samenwerking

De samenwerking tussen Sergio Herman en Bie Verheye van La Favo komt op een juist moment. Met de opening van The Pine House, het ontbijt concept van het onlangs vernieuwde Strandhotel in Cadzand-Bad, was Sergio op zoek naar mooie producten om zijn ontbijtassortiment aan te vullen. Als vroege fan van La Favo, was snel het idee geboren om een gezamenlijke granola lijn uit te brengen.

Sergio: La Favo staat voor een prachtig product waarbij ambachtelijkheid en pure ingrediënten primeren. Als ambitieuze jonge onderneming was het de perfecte partner om een vernieuwende, culinaire granola mee te lanceren.

Bie (La Favo): Samenwerken met een topchef als Sergio Herman is een droom voor een onderneemster met een passie voor food. Prachtig om te zien hoe hij van mooie producten een ware culinaire ervaring kan maken. Er beloven mooie dingen voort te komen uit deze partnership!

Meer dan ontbijt alleen

Granola is meer dan ontbijt alleen. Het ondernemersduo wil met de lancering van de drie exclusieve smaken ook aantonen dat granolas niet enkel samen gaan met een kommetje yoghurt. Het is een veelzijdig product waar je creatief mee kan omgaan in de keuken. Zo kan je er overheerlijke koekjes mee maken of choco rock smaakbommen. Inspiratie voor recepten vind je hieronder!

  • Ruby chocolade & Berry quinoa granola bar

Benodigdheden: 300gr Ruby chocolade – 90gr Boekweit & Bes quinoa granola

Bereiding: Smelt de ruby chocolade en meng er de Boekweit & Bes quinoa granola door. Stort de massa uit op bakpapier tot chocoladereep dikt en laat opstijven. Breek of snij in stukken en strooi er nog wat extra granola over.

  • Chocolade quinoa granola rotsjes

Benodigdheden: 200gr Chocolade & Pistache quinoa granola 40gr pure chocolade – 25gr melk chocolade – 20gr witte chocolade

Bereiding: Smelt de 3 soorten chocolade tesamen en meng er de Chocolade & Pistache quinoa granola door. Vorm rotsjes met behulp van een lepel en plaats deze op plateau met bakpapier en laat opstijven in de koelkast.

  • Sablé-duindoornbes quinoa granola koekjes

Benodigdheden: 200gr boter – 95gr poeder suiker – 2gr zout – 35gr ei – 100gr amandel poeder – 200gr bloem – 2gr bak soda – 125gr Noten & Duindoornbes quinoa granola

Bereiding: Meng de stukjes boter met poedersuiker, zout, ei, amandelpoeder, bak soda en de bloem tot een mooie compacte deegmassa en meng er op het laatst de duindoornbes quinoa granola door. Laat 2 uur rusten in koeling.

Laat het deeg zachtjes terug op temperatuur komen en rol uit tot een dikte van ongeveer 1 cm ongeveer en steek het deeg rond uit. Leg de koekjes op bakpapier op een bakplaat en bak ze af in een voorverwarmde oven van 175-180 graden C gedurende 12 minuten, tot ze mooi gekleurd zijn.

Wanneer en waar

La Favo by Sergio Herman wordt nu al geserveerd in The Pine House, het ontbijtrestaurant van het onlangs vernieuwde Strandhotel in Cadzand-Bad en is vanaf 22/11 verkrijgbaar via onder andere de webshop www.lafavo.be, Juttu, en geselecteerde delicatessenzaken. Voor meer info surf naar www.lafavo.be of contacteer hello@lafavo.be. Prijs: 8,99 euro per 300G.

La Favo is een Belgische granola die vertrekt van quinoa als basis ingrediënt voor het ideale ontbijt. Dit is het project van Bie Verheye (1986), een ambitieuze onderneemster met een passie voor food. Toen ze in de supermarkt nergens het juiste ontbijt vond, begon ze zelf te experimenteren. Zo is de allereerste quinoa granola tot stand gekomen, volledig homemade. De drie bestaande La Favo Original smaken – Going Nuts met walnoten en pecan, Chocolini met chocolade en hazelnoten en Berry Good met gepofte quinoa en bessen – worden vandaag nog steeds artisanaal gebakken in België. Het merk gelooft in de kracht van eenvoud en voegt daarom geen onnatuurlijke producten toe aan de ontbijtgranen. Life’s too short for that. www.lafavo.be

De Nederlandse kok en ondernemer Sergio Herman (1970) staat bekend om zijn feilloze gevoel voor schoonheid en zijn liefde voor Zeeuwse producten. Ondanks zijn constante hang naar vernieuwing, vormt de klassieke keuken altijd de basis van zijn creaties. Sergio begon zijn carrière in het familierestaurant Oud Sluis in Sluis waar hij vijfentwintig jaar werkte. Hij had sinds 2005 drie Michelinsterren en stond acht jaar in de Top 50 van The World’s 50 Best Restaurants. Ondanks dit succes besloot Sergio in december 2013 de deuren van Oud Sluis te sluiten, om zich toe te leggen op nieuwe projecten. Inmiddels heeft Sergio vier restaurants: The Jane** in Antwerpen en Pure C*, AIRrepublic* en Blueness in Cadzand. Daarnaast is hij culinair verantwoordelijk voor het frites-concept Frites Atelier Amsterdam, dat net zijn vijfde vestiging opende in Gent. www.sergioherman.com