De 9de kunst brengt hulde aan John Martin

Het bedrijf uit Genval viert ook de komst van deGuinness Special Export. Deze stout wordt in vaten afgeleverd in België. De geschiedenis van John Martin’s leest als een roman en als een succesverhaal. En vermits het bedrijf zich heeft gevestigd in het land van het stripverhaal, hoeft het nauwelijks te verbazen dat dit verhaal tegenwoordig ook in stripvorm te krijgen is.

“Message on a Bottle” is het werk van Thomas Du Caju en Erik Verdonck. De twee auteurs nodigen hun lezer uit om zich – via een zoektocht door tijd en ruimte, tussen Dublin en Antwerpen – te laten meevoeren naar de roerige beginjaren van het bedrijf dat nu in Genval gevestigd is. Een ideale manier om het buitengewone afgelegde parcours beter te begrijpen! Het album “Message on a Bottle” is te koop in een 100-tal boekenwinkels en shops, zowat gelijkmatig verdeeld tussen België en Nederland, tegen de adviesprijs van 10,95 euro.

Er is méér te melden dan alleen maar de verschijning van dit speciale album. John Martin’s wil zich tegen het jaareinde ook uitgesproken profileren met de lancering van een volledig nieuwe versie – op vat – van de Guinness Special Export. Deze stout wordt – exclusief voor de Belgische markt! – in Dublin gebrouwen. Kenmerkend voor dit exclusieve bier zijn de delicate zoetheid, een karaktervolle toets van gebrande mout en de lange nasmaak van hop.

De firma John Martin is sinds 1909 gevestigd in België en is bekend voor haar brede waaier van speciaalbieren (volume van 200.000 hectoliter): Gordon Finest Beers, Martin’s Pale Ale, Bourgogne des Flandres, Timmermans, McDouglas, Waterloo,… In totaal zo’n 65 verschillende en exclusieve producten. John Martin nv wordt sinds 2004 geleid door Anthony Martin. De firma verdubbelde haar omzet sinds de creatie van de “Finest Beer Selection”.

Meer informatie? Surf naar www.anthonymartin.be