De Chef-kok dat bent u !

De kunst van het koken neemt in ons leven tegenwoordig een steeds belangrijker plaats in. Zonder overdrijven mogen we stellen dat “goed kunnen koken” bijna een “must” is.

Het bewijs vindt u op tv. De uitzendingen waar “live” allerlei gerechten worden bereid zijn bijna niet te tellen.  In het kielzog van deze DHZ-trend is er nu het unieke concept van “1.2.3. Chef”, waarmee wij ook in de eigen keuken inventief aan de slag kunnen.

Zoekt u een idee voor een origineel menu voor een etentje onder vrienden?  Surf naar de website van “1.2.3. Chef”. Daar kunt u online gastronomische maaltijden bestellen, die zijn gecreëerd door topkoks en thuisbezorgd worden. U hoeft ze alleen nog maar zelf te bereiden. U ontvangt de ingrediënten – altijd 1e keus! – binnen 48 uur nadat u ze hebt besteld. Op basis van recepten met “1, 2 of 3 sterren” bereidt u vervolgens zelf de maaltijd.

U ontvangt dus geen kant-en-klare maaltijden thuis, u moet zelf koken. Immers… DE CHEF-KOK, DAT BENT U! GEZELLIGHEID en SAMEN, dat zijn de sleutelwoorden van dit voor België unieke concept.

De bedenker van het idee is een bijzonder ervaren vakman: Benoît Stoop. 2 jaar heeft hij gewerkt aan de voorbereiding van dit project, waarmee hij wil inspelen op een steeds vaker terugkerende vraag: waar vind ik inspiratie voor een maaltijd waar mijn tafelgenoten weg van zijn?

Om dat te doen heeft hij zich verzekerd van de medewerking van 2 Belgische topkoks, die voor sublieme gerechten zorgen. Kenny Bernaerts, die in 2012 een zitje kreeg in de jury van Masterchef, komt uit Mechelen en was de rechterhand van Yves Mattagne van de Seagrill. Martin Volkaerts, die meedeed aan Top Chef, heeft het familierestaurant l’Amandier in Genval overgenomen (16/20 in de gids van Gault et Millau).

Deze gerenommeerde chef-koks bedenken voor elk seizoen twaalf gerechten met de focus op vlees, vis en vegetarisch en voor een prijs van 15 tot 30 € per persoon. Een derde chef-kok (Mathieu Hupé) zorgt voor de logistiek, een delicate klus: de bevoorrading bij de beste leveranciers,  de kwaliteitscontrole van de ontvangen ingrediënten, de voorbereiding, de dosering en de verpakking van de ingrediënten en natuurlijk de verzending, die vrijwel onmiddellijk moet gebeuren om de versheid te garanderen. Een docent koken ziet er bovendien op toe dat de voorgestelde recepten toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen, ook de echte amateurs.

De ingrediënten worden thuisbezorgd, samen met een gedetailleerde receptkaart die de bereiding stap voor stap uitlegt. U hoeft alleen maar de makkelijk herkenbare zakjes te gebruiken. Succes verzekerd!

En omdat er voor culinair koken nu eenmaal topmateriaal nodig is, wordt als extra troef de mogelijkheid geboden om online de “best of” benodigdheden te kopen die de topchefs aanbevelen.

Kortom, u vindt de allerbeste ingrediënten voor uw gerechten zonder dat u van winkel naar winkel moet rennen. Volg de aanwijzingen voor deze recepten van echte topkoks, en… u kookt zelf ook als een topkok! Zo bereidt u een culinaire verrassing voor uw tafelgenoten, net als in een gastronomisch restaurant.

Inlichtingen:   1.2.3.Chef –            Rue des  Saules 58 – 1380  Lasne – +32 (2) 633 51 10 – www.123chef.be