De eerste indrukken van de Graves Rouge Château de Portets

De oogst van de Graves Rouge begon op dinsdag 19 september. Als Moeder Natuur in augustus en begin september grillig was, glimlachte ze van dan af aan, waardoor een stralende zonneschijn met aangename temperaturen zorgde voor zeer goede omstandigheden om te oogsten. De Merlotdruiven zijn geweldig, mooie gebalanceerd door een vrij hoge zuurtegraad die een veelbelovende fruitigheid en frisheid laat vermoeden.

Marie-Hélène Yung-Théron, eigenaar van de terroirs, houdt van de voortgang in de vinificaties, sinds 2015 wordt ze geholpen door een high-performance apparatuur en nieuwe technologie.

Eerste indrukken …een evenwichtige wijnoogst

Marie-Hélène Yung-Théron verwacht dat de wijnoogst 2017 deel zal uitmaken van een fijne en evenwichtige vintage. De oogst 2017 geeft over het algemeen een goede tevredenheid, zowel wat de kwaliteit en als de kwantiteit betreft, temeer daar de wijngaarden van Château de Portets gevrijwaard bleven van de vorst in de maand april.

Marie-Hélène Yung-Théron, heeft voor Château de Portets gekozen voor het MKB (Manage-Milieubeheer) als beheersinstrument in de verbetering van het milieu en om de uitdagingen van morgen van antwoord te dienen. Dit vertaalt zich concreet in de beheersing van het energieverbruik, sortering en recycling van het afval, pest management methodes, gezondheid en de verbetering van de arbeidsvoorwaarden van werknemers en natuurlijke integratie van deze praktijken ten voordele van de eindconsument.

www.chateaudeportets.com