De Lurton dynastie – 2 : André en dochter Christine

Onder hun beiden beheren ze een 10-tal domeinen met ronkende namen zoals Château Bonnet, Château La Louvière en Château de Rochmorin. Deze wijngaarden bevinden zich in de regio’s Entre-deur-mers, Bordeaux- Pessac Leognan en Lussac- Saint Emilion.

Passie voor wijnen en een pioniersrol in de ontwikkeling van kwalitatieve wijnen, zowel wit, rosé als rood, zijn kenmerkende eigenschappen. Niet alleen de wijnteelt en degelijke en vlotte bereikbaarheid van de wijngaarden zijn belangrijk, maar André Lurton vervulde eveneens baanbrekend onderzoek op het vlak van technologische innovaties, inzonderheid schroefdop, automatische sorteertafels, anareolische persen en mechanische oogst zonder het kwetsen van de trossen.

Château Rochmorin 2010 Pessac Leognan: morello kers in de neus die inspeelt op het middenpalet, subtiele houttoetsen zorgen voor harmonieuze aroma’s. De aanzet in de mond is zacht en ontplooit fijne tannines in vol ornaat. Wijn met een lang bewaarpotentieel die rijker en complexer wordt met rijping op fles en mooie accenten van rood fruit. Perfect bij rood vlees.

Château La Louvière 2008 Pessac Leognan: wijn met dieprode, stevige kleur. De elegante neus geeft leuke accenten van rijp rood fruit, mocha licorice( mokka zoethout) en houtskool, accenten die zich ongetwijfeld verder in de fles zullen ontwikkelen.

In de mond krijgen we een rond en zacht karaktervol palet, ondersteunt door licht vettige tannines. De afdronk geeft een mix van noten en rijp zwart fruit en lijkt wel eindeloos, toch blijven de aroma’s evenwichtig en elegant. Kan keurig worden bewaard maar is nu reeds een voltreffer bij een tournedos, gebraden en geroosterd rood vlees en lam.

Château de Barbe Blanche 2010 Lussac Saint Emilion: zorgt in het glas voor brillante, glanzende accenten, ontwikkelt in de neus overvloedige en complexe aroma’s, waarbij rijp rood fruit de bovenhand haalt.

In de mond ontwikkelt zich een rijk en volrond palet met zachte textuur, vette tannines en intense vanille accenten vergroten de aantrekkingskracht. Leuke afdronk waarbij deze typische grote Lussac-Saint Emilion best nog enkele jaartjes kan worden bewaard.