De Lurton dynastie – 3: Béatrice, François en Jacques Lurton

François Lurton bezit een begeesterend pioniersspirit. Met energie en creativiteit probeert hij zijn wijngaarden in 4 verschillende landen een unieke wens te realiseren, nl. fijne en lekkere wijnen produceren die perfect hun unieke terroirs uitstralen. Met domeinen in Argentinië, Frankrijk, Chili en Spanje en wel zeer moeilijke opdracht.

Gran Lurton White 2014- Argentinië: een lichtgele kleur met groene glinsteringen, kemerkend door de belangrijkste variëteit Friulano, gefermenteerd in eiken vaten samen met de Chardonnay, Viognier en Pinot gris.

In de neus frisse accenten van limoen en kruiden, aangevuld met toetsen van vanille en hazelnoot die zorgen voor een mooi evenwicht van smaken; in de mond een jonge, soepele wijn met subtiele boteraccenten bij de afdronk.

Château des Erles 2013 – Frankrijk: mooie donkerrode kleur met intense openbloeiende aroma’s van rijp rood fruit en kruidige accenten in de neus.

Geeft in de mond een aangename smaak met rijk palet en afdronk die uitmondt in enkele delicate kruidige toetsen.

Ook Jacques bezit een identieke pioniersgeest. Zijn domein Islander estate op Kangeroo Island in Zuid-Australië is een van de meest recente wijngaarden van Australië. Hij startte zijn wijndomein van 11 hectare op in 2000, domein dat ondertussen tot een van de lokale pareltjes is uitgegroeid, dit temidden een unieke regio die amper een 30-tal jaren terug zijn eerste aanplantingen kende.

Wally White 2012: de 7de jaargang van Wally White, voor de 3de maal volledig aangemaakt met 100% Semillondruif van eigen teelt, ongetwijfeld de beste wijn sinds de lancering van het label. Semillon is in Australië een erg belangrijk druivenras dat zorgt voor mooie volle trossen met mooie rijping en hoge natuurlijke aciditeit. Manuele oogst die de zachte mineralen respecteert. Rijpt twee jaar op vat met fijne filtering net voor het bottelen.

The Investigator 2008: Het vlaggenschip bij uitstek van Kangeroo island dankzij de Cabernet Franc. Vanaf 2007 100% Cabernet Franc van eigen productie. Jacques heeft aandacht voor uitgebalanceerde maturatie om de natuurlijke aciditeit te bewaren, maceratie en lange rijping in barrels resulteren in wijn met finesse en elegantie waardoor de wijn veeleer aanleunt bij de Europese signatuur dan wel de Australische toetsen.