De Lurton dynastie – 6 : Denis, Henri en Marie Laure Lurton-Roux

Drie van de kinderen van Lucien Lurton waarbij dochter Marie-Laure haar bewondering voor de Margauxwijnen niet verheelt. Doelbewust koos ze voor zelfstandigheid en beweert unieke wijnen te creëren die tegelijk puur, aangenaam om drinken zijn met lange evenwichtige afdronk. Sinds 1992 beheert ze 3 kastelen: Château de Villegorge – Cru Bourgeois Haut Médoc, Château La Tour de Bessan Cru Bourgeois Margaux en Chateau Duplessis , Cru Bourgeois, Moulin en Médoc.

Château Duplessis 2012 Cru Bourgeois Moulis en Médoc: aangename wijn die in de neus delicate accenten van rijp rood fruit zoals aardbei en granaatappel losweekt. In de mond een fris en aangenaam palet met subtiele tannines accenten en fruitige ondertonen. Vooral bij de lange afdronk komen de rijpe fruitige toetsen optimaal tot ontwikkeling.

Voor Henri zorgt een grote wijn voor een feilloze wisselwerking tussen structuur en elegantie, aspecten die tegelijk uitmonden in een aromatische zuiverheid en mooi evenwicht. Hij nam in 1992 Château Brane-Cantenac, 2ème Grand Cru Classé 1855 over van zijn vader.

Château Brane-Cantenac 2006 Margaux: blend 60% Cabernet Sauvignon, 36% Merlot en 4% Cabernet Franc. Mooie dieprode kleur in het glas terwijl in de neus intense accenten van toast, tabak en witte pepers vrijkomen die swingend ook florale aroma’s prijsgeven. In de mond een volronde en licht vettige wijnen met mooie textuur en delicate tannines, leuke aromatische toetsen staan borg voor een lange afdronk.

Eveneens in 1992 nam Denis Château Desmirail, 3ème Grand Cru Classé 1855 over van zijn vader. Gehuisvest in een elegante chartreuse uit de18de eeuw, biedt dit domein van 37 hectare 60% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot en 3% Petit Verdot. Denis produceert elegante en fijne wijnen met lichte tannines die perfect passen in de klassieke Margaux-traditie.

Château Desmirail 2009 – Margaux: blend Cabernet Sauvignon 70% en Merlot 30%. Uitzonderlijke wijn waarvan de oogst startte op 24 september en liep tot 15 oktober met aangenaam rijke tannines die een lange bewaarperiode garanderen. In het glas een stevige donkerrode kleur die in de neus accenten opent van toast en koffie met subtiele achtergrond van pruimen. In de mond worden deze aroma’s aangevuld met accenten van rode licorice, overrijpe vijgen en rokerige toetsen van Lapsong souchong. Een lange volronde afdronk laat de smaakpapillen optimaal nagenieten.