De Toren, Fusion V – Zuid-Afrika

De Toren Private Cellar: Met zicht op de Tafelberg werkt het team van familie Den Dulk sinds net voor de eeuwwisseling aan wereldvermaarde Bordeaux blends. Wijnen van De Toren zijn geen kopie, maar een eigenzinnige assemblage van vijf Atlantische cepages. De druivenranken worden wetenschappelijk bestudeerd: hier wordt niets aan het toeval overgelaten. Plinius de Oude gaf inspiratie voor de icoonwijn Book XVII.

Fusion V verwijst naar de blend van de 5 klassieke bordelese druivenrassen : 55 % Cabernet Sauvignon, 10 % Cabernet Franc, 18 % Merlot en 3 % Petit-Verdot. Met dit verschil dat deze wijn uit Zuid-Afrika komt. Houtgelagerd gedurende één jaar op nieuwe Franse en Amerikaanse eik. Een perfecte combinatie van expressief nieuwe wereld fruit en de oude wereld elegantie. Met een krachtige en fijne lange afdronk. 14 % vol. Om zo van te genieten rond de open haard, maar ook bij wildgerechten, lams- of schapenvlees.

Deze wijn is afkomstig uit de Zuid-Afrikaanse regio Stellenbosch met Cabernet Sauvignon als hoofdvariëteit en is het werk van wijnmaker Albie Koch. Bedoeling was de creatie van een Coastal wijn, rood, zeer droog maar mooie volheid en diep paarse kleur te bereiken. Het resultaat werd een wijn 14.5% alc vol, pH :3,55 RS :2.09 g/l Acide totaal :5.71 g/l.

De mooie donker paarse kleur openbaart in de neus een veelheid aan aroma’s met de geur van braambes, zwarte bes, pruim, kers, kaneel, zoethout, kruidnagel, karamel, nootjes, steranijs, geroosterd, champignon. Dit uitgebreid palet zorgt ook in de mond voor een aangenaam gevoel. Deze zeer krachtige wijn biedt sterke aroma’s van zwart fruit, is subtiel kruidig. Bij de afdronk krijgen we soepele fluwelen tannines en fijne aangename zuren.

De ideale serveer temperatuur ligt tussen 16° – 18° C, terwijl zijn houdbaarheid schommelt tussen 10 tot 15 jaar. Een ideale wijn voor pairing bij gegrild en gebraden rood vlees, schapenvlees, lamsvlees, eend, wild en harde kazen.

Invoerder Kaapwijn Import De Leeuw – 1910, Kampenhout