Deliveroo onthult de Belgische foodtrends voor 2018

Het voorbije jaar hebben we een verscheidenheid aan globale food trends zien opduiken – van flexitarisme en exotische ontbijt bowls tot alle mogelijke soorten sapjes en zelfs houtskool in zoete en zoute gerechten – aan vernieuwende kost geen gebrek in 2017. Maar wat kunnen we zoal verwachten in 2018? Belgische foodies opgelet; de food scene insiders bij Deliveroo hebben hun niet te missen voorspellingen opgelijst!

•          VEGAN De vegan levensstijl is populairder dan ooit, Deliveroo noteerde een toename van 80% voor vegan bestellingen afgelopen jaar. Kijk al maar uit naar een breed aanbod van vleesalternatieven met als meest opmerkelijke vervangers rode biet, tofu en jackfruit. Zin in een vegan lunch? Probeer eens de Vegan Kebab van Greenway in Gent uit!

•          POKE OVERAL Oorspronkelijk van Hawaii, zien we deze fel gekleurde en gezonde bowls gevuld met een combinatie van granen, rauwe vis en groenten zijn stilaan al verschillende Belgische steden aan het veroveren. Deliveroo zag in de voorbije maanden een stijging van 200% in poke bestellingen; het is duidelijk dat de poke rage in 2018 fans voor zich zal blijven winnen. Benieuwd naar hoe zo’n poke bowl smaakt? Je kan er nu al bestellen bij Pokipoké in Brussel.

•         ONTBIJT TEN TOP Brunchen is ondertussen wel een vast begrip in onze weekendplanning. Deliveroo voorspelt dat de vraag naar trendy ontbijt  zoals acai bowls en avocado toast alleen nog maar toeneemt in 2018. In 2017 zagen ze in België een enorme toename van 120% van ontbijtbestellingen; een nog groter aanbod van vernieuwende onbijtmenu’s  op het platform zullen de vroege vogels zeker plezieren. Nood aan een yummy start van je dag? Check zeker het Nutty Menu van Cereal Heaven in Antwerpen!

•          LET’S TACO BOUT MEXICAN Taco’s en co, we zijn er al langer verzot op. Maar in 2017 spant de populariteit van de Mexicaanse keuken toch wel de kroon, met de burrito op kop. Wat voor lekkers krijgen we dit jaar voorgeschoteld? Noteer al zeker deze namen: garnachas en tlayudas (zeg maar Mexicaanse pizza’s); twee traditionele gerechten uit Oaxaca die de Mexicaanse liefhebbers moeten geproefd hebben. Burrito fans, jullie favoriete spijs vinden jullie bij Ancho in Brussel.

•          HET MIDDEN OOSTEN De Midden-Oosterse keuken wordt stilaan mainstream in 2018, verwacht je dus aan een hele hoop meer harissa, hummus, kardemom, tahini en lam op de restaurantmenu’s. Maar daar stopt het niet bij, meer en meer eethuizen verwerken de Midden-Oosterse invloeden ook in hun brunch menus; stilaan iedereen kent nu wel al shakshuka maar ook havermoutpap met appel, tahini, amandelen en safraan wint aan populariteit. Volgens Deliveroo zijn vooral de Antwerpenaren al verknocht aan deze kruidige keuken. Stil je honger naar de Midden-Oosterse keuken met een heerlijke Couscous Kasbah Royal met lam, kip en merguez  schotel van de Kasbah in Brussel.