11 provinciale laureaten voor ‘Pizzaiolo’ van het jaar zijn bekend

De provinciale laureaten zijn bekend. Zij werden door een vakjury uitverkoren uit een groep van 33 kandidaat-laureaten. De jury ging voor de selectie van deze winnaars effectief op restaurantbezoek waarbij de 33 kandidaat-laureaten uitgebreid werden beoordeeld.  Bij het restaurantbezoek moest er een pizza Margarita en een pizza van de chef gemaakt worden. Hierbij werd er rekening gehouden met opgelegde criteria zoals de korst van de pizza, de vulling, de creativiteit, de smaak… Maar er werd ook rekening gehouden met de klantbeleving, het interieur, de sfeer en met het enthousiasme en de toegankelijkheid van de Pizzaiolo.

De 11 provinciale winnaars zijn: La Terrazza – Auwegemstraat 36, Mechelen provincie Antwerpen; Restaurant Traiteur  Carpaccio – Chaussee de Waterloo 1033, Ukkel – Brussel; Trentaquattro – Robesse 34, Gosselies – Henegouwen; Raffaello – Rijksweg 220, Maasmechelen – Limburg; Orchidea – Avenue Guillaume Joachim 1b, Waremme – Luik: Il Forno – rue de Saint-Hubert 16, Redu – Luxemburg;      Dolce Sapore – Domaine les Petons 22, Walcourt – Namen; Fratelli D’Italia Da Pino – Kouterdreef 1, Gent – Oost-Vlaanderen; La Vecchia Napoli – Pensstraat 6, Leuven – Vlaams-Brabant; Antica Sicilia – Rue docteur colson 7, Rebecq – Waals-Brabant en Il Rialto – Zeedijk Albertstrand 580, Knokke – West-Vlaanderen

Deze 11 nemen het tegen elkaar op in een strijd van man tegen man tijdens een pizza Bake Off die de ultieme winnaar voor de titel ‘Pizzaiolo van het jaar 2018’ bepaalt. Deze Bake Off gaat door op maandag 29 januari, op het Circuit Zolder.

Allemaal voedselkunstenaars

Pizza, al duizenden jaren gebakken rond de Middellandse Zee, is wereldwijd een klassieker. Zelfs de Vikingen gebruikten platte ronde deegbodems met ingrediënten erop die werden gebakken in ovens. Alleen een gepassioneerde Pizzaiolo kan van dit volkse gerecht uit Zuid-Italië met eenvoudige ingrediënten een culinaire belevenis maken. De wedstrijd ‘Pizzaiolo van het jaar’ is ook zo’n klassieker, ondertussen al toe aan zijn 10e editie. Kaasbrik, de organisator van ‘Pizzaiolo van het jaar 2018’, wenst de 11 laureaten alle succes toe tijdens de rechtstreekse confrontatie die op 29 januari plaats vindt op Circuit Zolder.

Over Kaasbrik

Zo komt uiteraard ook Kaasbrik in beeld, de producent van Mozzarella Pizzaiolo. Kaasbrik is gevestigd in Halen en is een van de weinige binnenlandse mozzarella-verdelers. Kaasbrik koopt de kaas aan, raspt, verpakt en verdeelt hem met ongeveer 30 werknemers. Naast mozzarella – de specialiteit van het huis – raspt en verdeelt Kaasbrik ook andere kazen voor de horeca en industrie.

“De pizzamarkt is nog altijd groeiende, dus ook in de mozzarella zit stevige groei,” aldus Karlien De Turck van Kaasbrik. “Maar Kaasbrik is daarop voorzien. De voorbije jaren heeft Kaasbrik fors geïnvesteerd in machines en gebouwen. Ongeveer 70 procent van de productie – goed voor 30 miljoen euro per jaar – gaat naar het buitenland, tot het Midden-Oosten en Azië toe. ‘Pizzaiolo van het jaar’ is voor Kaasbrik een fantastische formule om onze Belgische klanten aan ons te binden.”