De Veuve Clicqout Rich-collectie

CREËER EEN HEEL EIGEN SMAAKERVARING

 

 

Het Huis Veuve Clicquot, vermaard om zijn durf en innovatieve geest, heeft een heel nieuwe manier geïntroduceerd om te genieten van champagne. Het toverwoord: mixologie, oftewel ‘de kunst van het mengen’. Creëer een heel eigen smaakervaring met Veuve Clicquot RICH en RICH ROSÉ. Eén, twee, drie… klaar!

Veuve Clicquot staat voor vindingrijkheid met grote V. Het Huis biedt nu een totaal nieuwe champagne-ervaring. Benodigdheden: Veuve Clicquot RICH of RICH ROSÉ en een overheerlijk ingrediënt naar keuze. Stel een unieke RICH-cocktail samen in drie eenvoudig stappen: 1 Doe ijsblokjes in een wijnglas. 2 Kies een natuurlijke smaak uit de RICH-cocktailcollectie (bv. komkommer).  3 Vul het glas met gekoelde Veuve Clicquot RICH of RICH ROSÉ Hef het glas en… geniet!

De Veuve Clicquot RICH-collectie is bovendien zeer veelzijdig. Ga voor een cocktail op maat van ieders persoonlijke smaak. Waar en wanneer dan ook. Op elk moment van de dag.

Geniet van een unieke champagnecocktail bij elke gelegenheid. Dankzij de nieuwe Veuve Clicquot RICH BASKET – gevuld met een fles Veuve Clicquot RICH en twee glazen– wordt elk moment een sprankelend feest. In de bergen of op de oceaan, op een dakterras of in een canyon, in de winter of in de zomer, overdag of ‘s nachts: Veuve Clicquot RICH is keer op keer perfect, altijd en overal.

De wijn: een focus op vers fruit

Veuve Clicquot –vermaard om zijn vakmanschap in het mengen van wijnen – laat zich inspireren door de moderne drinkervaring. Het Huis sloeg de handen ineen met professionele mixologen om een totaal nieuwe wijn te creëren met een hogere ‘dosering voor extra zoetheid en smaak. “Suikers in champagne zijn zoals kruiden in een recept. Correct gebruikt kunnen ze specifieke aroma’s naar boven brengen en spelen met smaak”, verklaart Veuve Clicquots keldermeester Dominique Demarville.

Nooit eerder bevatte Veuve Clicquot RICH en RICH ROSÉ zóveel fruit. De kenmerkende pinot noir van Veuve Clicquot krijgt een nieuwe dimensie dankzij een hogere dosering, terwijl de sterkere aanwezigheid van meunier de heerlijk frisse, fruitige aspecten benadrukt. Toetsen van citrusvruchten en bloemen vinden elkaar op de tong, waar ze in balans worden gebracht door de dynamische frisheid en romige afdronk die zo kenmerkend zijn voor alle expressies van Veuve Clicquot. Het resultaat is een sensationele smaakervaring.

Assemblage RICH: 45% pinot noir,  40% meunier en 15% chardonnay. Assemblage RICH ROSÉ: 45% pinot noir [inclusief +16% rode wijn],  40% meunier en 15% chardonnay

HET RITUEEL: CLICQUOLOGIE

De Veuve Clicquot RICH-COLLECTIE werd speciaal ontwikkeld om te combineren met specifieke ingrediënten die de mixoloog – nee, de Clicquoloog – naar boven halen in ieder van ons. Veuve Clicquot selecteerde samen met ervaren mixologen dé ideale ingrediënten om het smaakpalet van de wijnen op natuurlijke wijze te versterken en een unieke toets te creëren.

Het kenmerkende smaakpalet van Veuve Clicquot RICH wordt versterkt door ingrediënten zoals ananas, pompelmoesschil, komkommer, selderie, pepertjes of thee toe te voegen en het geheel te serveren op ijsblokjes. Samen met de oenologen van het Huis werden ook voor Veuve Clicquot RICH ROSÉ smaken gekozen die de typische noten van rode vruchten optimaal tot uitdrukking brengen: gember, ananas, limoen en thee. Geserveerd met ijs komt de champagnecocktail helemaal tot zijn recht.

Creëer een heel eigen, unieke smaakervaring, perfect afgestemd op de stemming of de gelegenheid. De Veuve Clicquot RICH-COLLECTIE biedt een ideale, speelse manier om vorm te geven aan het ‘So Clicquot’-gevoel.

CLICQUOLOGIE: HET PERFECTE GLAS

1) Doe enkele ijsblokjes in een groot wijnglas. 2) Voeg een van de aanbevolen ingrediënten toe. 3) Werk af met een scheut gekoelde Veuve Clicquot RICH of RICH ROSÉ.

CLICQUOLOGIE: DE IDEALE INGREDIËNTEN

Veuve Clicquot RICH is een veelzijdige assemblage, die perfect kan worden gecombineerd met een waaier aan bijpassende ingrediënten. De beste combinaties om het eigen smaakpalet van de wijn helemaal tot zijn recht te laten komen, worden onderverdeeld in drie categorieën: Fruitig: pompelmoes, ananas Fris: komkommer, selderie en pepertjes. Elegant: thee De krachtige, sappige frisheid van rode vruchten in Veuve Clicquot RICH ROSÉ kan perfect worden gecombineerd met een waaier aan bijpassende ingrediënten. De beste combinaties om het eigen smaakpalet van de wijn helemaal tot zijn recht te laten komen, worden onderverdeeld in drie categorieën: Fruitig: ananas, limoen Vers: gember Elegant: thee

VERPAKKING

Naar het voorbeeld van de gedurfde geest van Veuve Clicquot breekt ook de verpakking van de Veuve Clicquot RICH-COLLECTIE met alle regels. De RICH-en RICH ROSÉ-fles – omhuld door zilverfolie en bedrukt met de emblematische Veuve Clicquot-kometen – zet het innovatieve karakter van het merk op schitterende wijze in de kijker. De speelse verpakking fonkelt in de zon en schittert onder de sterrenhemel, en symboliseert het sleutelwoord van Veuve Clicquot-champagne: geluk.

FORMAAT

Veuve Clicquot RICH is verkrijgbaar als standaardfles, magnum en jeroboam. Veuve Clicquot RICH ROSÉ is verkrijgbaar in flessen van 75cl.