De waarden van Domaine Boyar

Het behouden van een hoge kwaliteit door het gebruik van de jongste technieken en constante innovatie zijn de kern van het succes van Domaine Boyar. Diverse hedendaagse technologieën gekoppeld aan tradities en methodes van de beste Europese wijnmakers zorgen ervoor dat de wijnen een constante hoge kwaliteit bezitten in diverse stijlen en wijntypes. Het bedrijf kiest voor een moderne manier van wijnmaken. De missie van Domaine Boyar is een wijncultuur te ontwikkelen door wijnen te maken die tegelijk stijlvol en interessant zijn.

Domaine Boyar is trots op zijn hoog opgeleid wijnmakersteam en op zijn moderne vinificatieruimte, een van de meest eigentijdse binnen Centraal- en Oost-Europa. Enkel de beste druiven komen in aanmerking om elk jaar opnieuw wijnen te maken van een zeer hoogstaande kwaliteit.

Elk jaar rijven de wijnen van Domaine Boyar tijdens nationale en internationale wijnwedstrijden tussen 30 en 40% van alle medailles binnen voor Bulgarije. Op die manier draagt het bedrijf bij aan het uitstekend imago van Bulgaarse wijnen, zowel in Bulgarije zelf als in het buitenland. Domaine Boyar bezit dan ook een enorme collectie prestigieuze onderscheidingen. De laatste 10 jaar won het bedrijf meer dan 150 prijzen tijdens de meest gereputeerde internationale wijnwedstrijden: Vinalies Internationales (Parijs), Mondial du Rose (Cannes), Concours Mondial de Bruxelles, Mundus Vini (Duitsland), International Wine Challenge en Decanter World Wine Awards (Londen), Sauvignon Forum (Tsjechië), The Balkans International Wine Competition, Effervescents du Monde 2012 en AWC (Wenen), evenals de grootste Bulgaarse wijnwedstrijd Vinariya.

Van alle Bulgaarse wijnproducenten bezit Domaine Boyar het hoogste aantal onderscheidingen die uitgereikt werden tijdens het Concours Mondial de Bruxelles: 48 in totaal, sedert 2006. Domaine Boyar werd gecertificeerd door Lloyd’s. Het bezit een BRC-certificaat wat voedselveiligheid betreft. Elk jaar wordt het bedrijf gecontroleerd en gecertificeerd voor grote klanten in Groot-Brittanië, zoals Tesco en Marks & Spencer.

Domaine Boyar richtte een speciale club op, Enothèque Privée, waar professionals en liefhebbers van goede wijnen op de hoogte gehouden worden van interessante nieuwigheden, evenementen en gelegenheden om nieuwe zakenpartners te ontmoeten, en natuurlijk goede wijnen te proeven. Domaine Boyar introduceerde het project Movies and Wine, een selectie films over wijn, cultuur en gastronomie die getoond worden tijdens het Filmfestival van Sofia.