Les 2 Frères – Ukkel

Bij het openzwaaien van de deur merk je meteen dat het restaurant een leuke gedaantewijziging onderging. De aankoop van een aanpalend pand bood inderdaad de kans om enkele lokalen in de exploitatie te integreren waardoor het geheel meer licht, lucht en ruimte kreeg.

De meest spectaculaire verandering is zonder meer de verhuizing van de keuken die voordien op de eerste verdieping te vinden was. Nu is ze, net als de eetruimten, op het gelijkvloers ingericht en is het ballet van het bedrijvige keukenteam voor alle nieuwsgierige ogen zichtbaar. Meer oppervlakte, meer licht, maar vooral meer comfort : daar zijn ze in de keuken bijzonder blij mee, wat meteen betekent dat de klant daar onrechtstreeks ook baat bij heeft !

Nog extra ruimte wordt gecreëerd door het gebruik van het binnenhof van het oude pand ernaast. Dat zorgt voor een natuurlijke uitbreiding van het “historische” zwevende terras, het biedt een sympathiek zicht op de buitenwereld en loodst zijn bezoekers in een ‘apart’ universum waar het werkelijk heerlijk toeven is in de zomer.

Het terras behoudt zijn karakter maar werd een stuk groter. Bovendien kunnen de liefhebbers van openlucht voortaan genieten van een ruimte met een hedendaags concept. De binnenplaats van het “toegevoegde” huis biedt zo een ander kader om buiten te eten ‘s middags of ‘s avonds. Een heel aangename lichtarmatuur in ballonvorm geeft het geheel een bijzondere sfeer. Dit alles past in het concept Parijs versus New-York waarbij de traditionele kant van de “zwevende” buitenruimte mooi contrasteert met de moderne twist van het nieuwe “binnenhof”.

Maar daar stopt de metamorfose niet. Door een opfrissing van de kleuren gebruikt in het decor van de eetruimten op het gelijkvloers, waait een heuse heldere wind doorheen de volumes. Ook de algemene decoratie werd trouwens verlicht, nog altijd met het oog op een maximaal comfort voor de klant maar zonder ooit het “romantisch-chique” karakter te verloochenen. Want dat maakt ten slotte de charme uit van deze bijzonder gezellige plek, getypeerd door het gebruik van ontelbare kaarsen en de vele sympathieke hoekjes. Ook meer ruimte op de 1e verdieping met een splinternieuwe receptieruimte die 2 tot 50 mensen kan ontvangen en volledig is uitgerust met multimedia. Het gaat van een micro tot een scherm dat zowel kan dienen voor de meest geavanceerde bedrijfspresentaties als voor het uitzenden van de spannendste sportevenementen. Een ideaal kader dus voor professionele meetings, maar ook bijeenkomsten van familie of vrienden om in alle intimiteit te genieten van de charmante keuken van Les 2 Frères.

Patrick Roth benadrukt graag dat het zijn eerste zorg, de spirit van de keuken, de betrachting is om enkel eerlijke producten te gebruiken. Voeg daar de volledig “huisgemaakte” bereiding van deze kwaliteitsproducten en het respect voor de beste tradities aan toe en je bekomt een lekkere culinaire mix van seizoensgebonden creaties. Aan het roer van de splinternieuwe fornuizen staat nog steeds Paulo Bothelo die met zijn team een culinaire visie uitbouwt waar gesofistikeerde bereidingen geen uitdaging op zich zijn. Op het menu staan vooral de grote klassiekers van de Belgische keuken, zoals tomaat-garnaal, garnaalkroketten of de Belgische “steak tartaar”, naast de heerlijke vleesgerechten waar de zaak bekend om is. De kaart zit gelukkig niet verstrikt in een immer klassiek aanbod. Via de suggesties, leeft het keukenteam zich graag uit in creaties die een mooi gastronomisch reliëf uitdragen.

De lunch ‘s middags op weekdagen, 17€, bestaat uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een koffie, echt een aanrader. Ook ’s avonds is een menu beschikbaar voor €35 (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert of koffie) dat enkel aangename verrassingen in petto heeft. Er is eveneens een verrassingsmenu, 4 gangen aan 59€ met markt gevoelige producten speciaal door de chef geselecteerd.

Onze degustatie die vooral in het teken stond van het 25-jarig bestaan van het wijnhuis Boyar bestond uit een tartaar van rund, Ierse entrecote en crème brulée met rode vruchten. De tartaar werd mooi opgevrolijkt met verse tuinkruiden, knapperige lenteboontjes en aangename schilfers parmezaan. Een leuk evenwichtig voorgerecht dat volop genoot van de rijkdommen van de witte Bulgaarse wijnen. Bij de Ierse entrecôte, getooid met rucola, gebakken aardappelschijfjes en spekreepjes kwamen dan weer de rode Bulgaarse wijnen volop tot hun recht. Een uitgelezen combinatie van aroma’s en smaken die met een vleugje Franse charme door de bereidingen van Les 5 Frères werd verrijkt. Het slotakkoord de crème brulée kreeg een suikerspin en muntblaadje als decoratie, maar genoot evenzeer van de sprankelende Bulgaarse rosé.

Les 2 Frères – 2, Vanderaeylaan  – 1180 Ukkel

Tel. : 02 376 76 06 – www.les2freres.be

Gesloten op zaterdagmiddag en zondag.

Culinaire commentaren:

tasted4you

2 minutes

ruime smaakvolle porties

attente bediening

authentiek decor gekoppeld aan luchtige ruimtes

Michelin:

1 bestek

lekker restaurant

romantische sfeer jaren 30

traditionele en actuele brasseriegerechten

Delta:

patroon schaaft voortdurend bij

kenmerkend interieur

charme blijft aantrekkelijk