De wijnbeurs van Carrefour: de mooiste selectie wijnen

  • De beste wijnen van alle origines worden geselecteerd door een trio wijnexperts – ● Promoties en acties worden aangeboden aan klanten in de Hypermarkten Carrefour (van 2/10 tot 22/10) en Carrefour Markets (van 4/09 tot 22/09) – ● De klanten kunnen de wijnen in de zone van de Wijnbeurs in de winkel proeven en krijgen – zowel in de folder als in de winkel – uitleg over de variëteiten en het karakter van de wijnen, evenals wijnadvies bij gerechten.

Van begin september tot 22 oktober organiseert Carrefour haar traditioneel Wijnfestival en zet haar wijnen voor alle smaken en alle gelegenheden tegen de beste prijzen in de kijker. Deze selectie van geweldige wijnen stelt klanten in staat om bepaalde medaillewinnende wijnen en favorieten te ontdekken, geselecteerd door de Carrefour-wijnexperts. Degustaties worden georganiseerd in de winkel. Klanten zullen ook kunnen genieten van promoties en interessante acties in de Hypermarkten Carrefour en Carrefour Markets telkenmale volgens een specifiek promotieprincipe. De Wijnbeurs richt zich tot wijnliefhebbers en consumenten van alledaagse wijnen. Carrefour heeft haar assortiment verdubbeld om aan de vraag van haar klanten te voldoen. De teams zijn speciaal opgeleid om klanten te helpen bij hun keuzes.

Een trio Carrefour-wijnexperts stelt hun favorieten voor

Het team wijnexperts van Carrefour België bestaat uit drie specialisten met complementaire kennis en profielen die de wijnen selecteren die in de winkel worden aangeboden. Olivier Goyvaerts is een wijnkoper voor Franse wijnen, Maxime Lebrun is een koper van Europese wijnen, Nieuwe Wereldwijnen en schuimwijnen. Benoit Couderé, beste Sommelier van België 2016 en wijnexpert, stelt zijn talenten als ervaren oenoloog ten dienste van Carrefour en koopt de beste wijnen ter wereld.

In de Carrefour Market biedt Carrefour tussen 2 en 22 september 2019, een selectie van 155 wijnen en 18 schuimwijnen, 17 wijnen die Bio gecertificeerd zijn, 6 wijnen geselecteerd uit de medaillewinnaars van het Concours Mondial de Bruxelles (enkel gouden en zilveren medailles), Bordeauxwijnen 2016 als ook een selectie van 24 hartendieven geselecteerd door onze wijnexperts.

De acties en promoties In de Hypermarkten Carrefour lopen van 2 tot 22 oktober, hiervoor selecteerde Carrefour: 414 wijnen waarvan 366 wijnen en 48 schuimwijnen, 17 wijnen die Bio gecertificeerd zijn, 14 wijnen geselecteerd uit de medaillewinnaars van de Concours Mondial de Bruxelles (enkel gouden en zilveren medailles), 36 speciale wijnen (hoofdzakelijk Grand Cru uit Bordeaux), evenals een selectie van maar liefst 29 hartendieven. Dankzij de samenwerking met Belgische wijnbouwers biedt Carrefour ook een selectie van het huis Ry’d’argent uit Namen aan.

Markttrends:

De nieuwste Nielsen-cijfers, statistische periode juli 2018 – juli 2019, laten zien dat de Belg minder maar beter drinkt. Als gevolg hiervan heeft Carrefour bij haar wijnselectie voor de wijnbeurs herfst 2019 uiteraard rekening gehouden met markttendenzen en consumentenkeuzes. Over het algemeen merken we een daling in de rode wijnen (-2%); enkel Spaanse, Italiaanse en Portugese rode wijnen zijn licht gestegen met ongeveer 4-5%. De witte wijnen kennen een stijging (+ 1%) met een goede progressie in Portugese wijnen en Oost-Europese wijnen. Rosé-wijnen groeien sterk (+ 5%), met een gestage groei in alle landen buiten Frankrijk. De schuimwijnen tonen een dalende trend (-1,5 %). De champagne blijft goed verkopen ondanks een verschuiving van de nationale merken naar eigen merken. De cava’s kennen voor het eerste jaar een lichte achteruitgang maar behouden toch nog een marktaandeel van om en bij de 40 %. De ltaliaanse schuimwijnen en cremants – Alsace, Bourgogne, Loire- doen het ook goed. De alcoholvrije wijnen kennen een sterke vooruitgang tegenover vorig jaar (+30 %). De verkoop van dergelijke wijnen is sinds 2013 verdrievoudigd.