Eau de vie Poire Williams en de opmerkelijke heropleving van craft spirits

Deze gerenommeerde en aromatische eau de vie van Anjou weerspiegelt perfect het rustieke leven en de savoir-faire van haar regio. Het is geen geheim dat craft spirits herontdekt worden door de consument, zeker liefhebbers van de sterkere, artisanale dranken vinden hun weg terug naar het “echte”. Onder deze spirits ook de onmisbare Eau de vie van Poire Williams en haar geurige smaken waarin we een rijke geschiedenis aan authenticiteit en puur vakmanschap ontdekken. De hoofdrolspelers van deze zachte, elegante en evenwichtige eau de vie leveren daarvan het bewijs :

  • De stokerij van Thouarcé (op 30 minuten van Angers in de Maine provincie en Loire streek) beheerst perfect de stiel sinds 1905, gevormd door traditie, passie en innovatie.
  • Het fruit, de bekende ‘Williams’ peren (vernoemd naar een mysterieuze tuinman of Engelse boomkweker) bieden de perfecte aroma’s voor het distillatieproces. Deze peren zijn exclusief afkomstig van de boomgaarden uit het Loiredal.
  • Het proces: Na de oogst rijpen de peren een tijd lang zonder koeling om de aroma’s beter te bewaren. De alcoholische gisting ontstaat natuurlijk en zonder toevoeging van suiker of gist, hierna worden de sappen gestookt op zo’n 55° in koperen kolommen om de smaken optimaal te verfijnen. Vervolgens wordt de brandewijn verzacht om haar finale alcoholpercentage te bereiken van 40 à 45%. Buiten gedemineraliseerd water wordt geen enkel ander middel toegevoegd tijdens dit productieproces.

Wanneer de productie erop zit, is het tijd om te proeven. De ideale proeftemperatuur voor Eau de vie van Poire Williams is 3-4°C. Populair als heerlijke likeur gaat ze perfect gepaard met roomijs, sorbet en pannenkoeken. Natuurlijk elegant, verdient het inschenken van deze drank ongetwijfeld vergezeld te worden van een mooi ritueel, te beginnen met het glas, een cognac glas, of nog beter, een speciaal glas voor brandewijn.

Als verfijnde kenners appreciëren Belgen in het bijzonder deze likeur gecreëerd volgens de regels van de kunst. Zij kunnen haar vinden bij Colruyt of Spar voor 17,99 euro per 50cl fles. Haar kwaliteit werd ook bekroond met twee gouden medailles op het Concours Mondial des Spiritueux de Bruxelles van 2015 en 2016.

Loire-Propriétés, een geliefkoosde producent van de Belgen.

Het is het verhaal van een duurzame wederzijdse waardering die de Belgische consument verbindt met de grootste producent van het Loiredal. Via talrijke appellaties in de winkelrekken – meer dan tien in totaal – heeft Loire Propriétés, een groep van wijnbouwers verenigd rond vier coöperatieve wijnkelders, een distilleerderij en een handelsonderneming, zijn export naar België zien toenemen in de laatste 15 jaar. Sinds het begin van het derde millennium, is zijn verkoop gegroeid met 50% in ons land, waardoor de onderneming de derde grootste importeur van Loirewijnen is geworden. http://www.loire-proprietes.com